ΓΔ: 2189.85 0.05% Τζίρος: 82.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:22:44
Μνημείο Αζαντί Ιράν
Σημαίες του Ιράν μπροστά από το Μνημείο Αζαντί στην Τεχεράνη.

Έτοιμη για συνεργασία για ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο δηλώνει η Τεχεράνη

Ο Αλί Μουσαβί τόνισε ότι το Ιράν είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με τον ΙΜΟ για την ασφάλεια στον Κόλπο, ενώ το Στενό του Χορμούζ παραμένει ανοικτό, εκτός από πλοία που συνδέονται με «εχθρούς», με αναγκαίο συντονισμό για λόγους ασφαλείας.

Ο Αλί Μουσαβί, εκπρόσωπος του Ιράν στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό του ΟΗΕ (ΙΜΟ), δήλωσε ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τον οργανισμό για τη βελτίωση της ασφάλειας και την προστασία των ναυτικών στον Κόλπο, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Mehr.

Όπως ανέφερε ο Μουσαβί, το Στενό του Χορμούζ παραμένει ανοικτό για τη ναυσιπλοΐα, με εξαίρεση τα πλοία που συνδέονται με τους «εχθρούς του Ιράν». Τόνισε ότι η διέλευση μπορεί να πραγματοποιείται κανονικά, εφόσον υπάρχει συντονισμός με την Τεχεράνη για ζητήματα ασφαλείας.

«Η διπλωματία παραμένει προτεραιότητα του Ιράν. Ωστόσο η πλήρης παύση της επίθεσης καθώς και η αμοιβαία εμπιστοσύνη και σιγουριά είναι πιο σημαντικές», σημείωσε ο Ιρανός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ αποτελούν «τη ρίζα της τρέχουσας κατάστασης στο Στενό του Χορμούζ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Νέος χάρτης ελέγχου των Στενών του Ορμούζ από τους Φρουρούς

Το Πολεμικό Ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης δημοσίευσε νέο χάρτη με την περιοχή ελέγχου τους στα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ, αν και παραμένει άγνωστο αν τα όρια που διεκδικούν έχουν μεταβληθεί.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ παρέδωσαν στο Πακιστάν 22 Ιρανούς ναυτικούς πληρώματος δεξαμενόπλοιου

Οι ΗΠΑ παρέδωσαν στο Πακιστάν 22 μέλη πληρώματος ιρανικού εμπορικού πλοίου που κατέλαβαν τον Απρίλιο, τα οποία παραδίδονται σήμερα στις ιρανικές αρχές, ως «μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης», σύμφωνα με ανακοίνωση του Πακιστάν.
Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση Μακρόν για συντονισμένο άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ από Ιράν και ΗΠΑ

Ο Μακρόν ζήτησε συντονισμένες ενέργειες Ιράν-ΗΠΑ για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, εκφράζοντας αβεβαιότητα για την αμερικανική επιχείρηση που ανακοίνωσε ο Τραμπ. Η Τεχεράνη προειδοποιεί με επίθεση αν ο αμερικανικός στρατός πλησιάσει.
Διαδήλωση για το Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Εκτέλεση τριών ανδρών στο Ιράν για συμμετοχή σε διαδηλώσεις και θανάτους

Τρεις άνδρες εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού στο βορειοανατολικό Ιράν, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε βίαιες διαδηλώσεις που οδήγησαν στον θάνατο μελών των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιρανικής δικαιοσύνης.