ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
Πυροσβέστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στο Κίεβο μετά από επίθεση.

Θραύσματα drone στο Κίεβο, τραυματίας από επίθεση στο Χάρκοβο

Συντρίμμια ρωσικών drones έπεσαν σήμερα σε τρεις περιοχές του Κιέβου μετά από επίθεση, χωρίς τραυματισμούς σύμφωνα με τον δήμαρχο. Στην πόλη ήχησαν εκρήξεις και σήμανε συναγερμός για αεροπορική επίθεση.

Ρωσική επίθεση με drones σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Κίεβο, προκαλώντας πτώση θραυσμάτων σε τρεις περιοχές της ουκρανικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για τραυματισμούς.

Ο Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε ότι συντρίμμια μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων έπεσαν στην πολυσύχναστη περιοχή Σεβτσενκίφσκιι, στη δυτική Σβιατοσίνσκιι – όπου προκλήθηκε φωτιά σε υπαίθριο χώρο – και στη Σολομιάνσκιι, όπου επλήγη μη κατοικημένη περιοχή.

Διαδοχικές εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Κιέβου, ενώ η στρατιωτική διοίκηση είχε προειδοποιήσει μέσω Telegram για ενεργό συναγερμό αεροπορικών επιθέσεων λόγω απειλής από ρωσικά drones. Οι αρχές χαρακτήρισαν το περιστατικό ως σπάνια ημερήσια επίθεση, καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις πραγματοποιούνται τη νύχτα.

Επιχειρήσεις της ουκρανικής αεράμυνας

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε ότι ομάδες μαχητικών drones και τουλάχιστον ένας πύραυλος κατευθύνονταν προς την πρωτεύουσα. Παράλληλα, λογαριασμοί στο Telegram που συνδέονται με τον ουκρανικό στρατό ανέφεραν ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε δύο πυραύλους κρουζ.

Ο αεροπορικός συναγερμός ενεργοποιήθηκε γύρω στις 08:30 τοπική ώρα, την ώρα αιχμής, και διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Δημοσιογράφοι του AFP κατέγραψαν εκρήξεις στον ουρανό και σύννεφα καπνού, ενώ πολλοί κάτοικοι κατέφυγαν σε υπόγειες διαβάσεις και στο μετρό.

Επιθέσεις και σε άλλες πόλεις

Το Χάρκοβο, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, δέχθηκε επίσης επίθεση από ρωσικά drones το πρωί. Ο δήμαρχος Ιγκόρ Τερέχοφ ανέφερε σε ανάρτησή του ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε.

Στη Ρωσία, ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε ότι περίπου 250 ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες καθώς πλησίαζαν τη ρωσική πρωτεύουσα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Βαυαρικό εργοστάσιο ξεκινά παραγωγή 5.000 drone ΤΝ για Ουκρανία

Ξεκίνησε σε εργοστάσιο κοντά στο Μόναχο η παραγωγή 5.000 μαχητικών drone για Ουκρανία, σύμφωνα με την Auterion. Τα πρώτα drones για τη Γερμανία παραδόθηκαν, ενώ παραγγελίες αξίας 300 εκατ. ευρώ και νέα συμβόλαια αναμένονται.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία παραγωγής drones με τη Γερμανία

Η Ουκρανία και η Γερμανία ολοκληρώνουν συμφωνία για κοινή ανάπτυξη drones και πυραύλων, όπως ανακοίνωσε ο Ζελένσκι μετά από συνομιλία με τον Γερμανό Καγκελάριο, προσδίδοντας ενισχυμένες αμυντικές δυνατότητες και στις δύο χώρες.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία ολοκληρώνει συμφωνία για drones με τη Γερμανία, λέει ο Ζελένσκι

Η Ουκρανία και η Γερμανία βρίσκονται στο τελικό στάδιο συμφωνίας για την από κοινού ανάπτυξη drones, πυραύλων και λογισμικού, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ζελένσκι, που τόνισε τα οφέλη για την άμυνα και των δύο χωρών.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Δεν γίνονται διαπραγματεύσεις με τρομοκράτες, απαντά στον Ζελένσκι

Ο Πούτιν χαρακτήρισε την προειδοποίηση Ζελένσκι για τα ουκρανικά drones «κρατική τρομοκρατία» και απείλησε με αντίδραση. Τόνισε ότι δεν διαπραγματεύεται με «τρομοκράτες», αλλά ότι η Μόσχα παραμένει ανοιχτή για ειρήνη και διάλογο.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πέμπτη μέρα ρωσικών επιθέσεων με drones στο Κίεβο

Για πέμπτη συνεχόμενη μέρα συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις με drones στο Κίεβο, με τέσσερις τραυματίες και ζημιές σε εγκαταστάσεις. Δεκάδες drones χτύπησαν την περιοχή, ενώ επίθεση σε αποθήκη πυρομαχικών την Παρασκευή προκάλεσε 38 θανάτους.
Βιομηχανική φωτιά διυλιστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Διυλιστήριο τυλίχτηκε στις φλόγες μετά από ουκρανικά πλήγματα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε διυλιστήριο στη βορειοδυτική Ρωσία ύστερα από συντριβή ουκρανικού drone, σύμφωνα με τις αρχές. Αναφέρθηκε κατάρριψη 42 drones στην περιοχή Λένινγκραντ, χωρίς πληροφορίες για τραυματισμούς.