ΓΔ: 2616.69 -0.50% Τζίρος: 133.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:58:35
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ

Ιράν: Διάψευση Τεχεράνης για νάρκες στο Στενό Ορμούζ

Ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε πως η χώρα του έχει τοποθετήσει νάρκες στο Στενό του Ορμούζ, διαψεύδοντας κατηγορίες των ΗΠΑ. Τόνισε ότι το Ιράν συνεργάζεται με χώρες που ζητούν πρόσβαση στην περιοχή.

Το Ιράν δεν έχει ποντίσει νάρκες στο Στενό του Ορμούζ, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών της χώρας στο Γαλλικό Πρακτορείο, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς της Ουάσινγκτον.

«Καθόλου. Αυτό δεν αληθεύει», ανέφερε ο Ματζίντ Ταχτ Ραβανσί, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για επιθέσεις εναντίον «28 ιρανικών σκαφών ναρκοθέτησης».

Παρά το γεγονός ότι η Τεχεράνη έχει σε μεγάλο βαθμό περιορίσει τη ναυσιπλοΐα μέσω του Στενού, ο Ιρανός υφυπουργός υπογράμμισε ότι «χώρες» έχουν ζητήσει πρόσβαση και «έχουμε συνεργαστεί μαζί τους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Έκκληση σε Ομάν και Ιράν για συμφωνία στα Στενά του Ορμούζ

Το Κατάρ δήλωσε ότι η συμφωνία Ιράν-Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να βοηθήσει στην επανέναρξη διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, μετά το πρόσφατο κλείσιμο της θαλάσσιας οδού από το Ιράν.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Στο Ιράκ μεταβαίνει αύριο ο πρόεδρος της ιρανικής Βουλής για συνομιλίες

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ επισκέπτεται αύριο το Ιράκ για συνομιλίες με ηγέτες και ενίσχυση της συνεργασίας Τεχεράνης-Βαγδάτης, ενώ αυξάνονται οι πιέσεις από τις ΗΠΑ για αφοπλισμό φιλοϊρανικών παρατάξεων.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Χούθι δηλώνουν επίθεση σε διυλιστήριο στη Σαουδική Αραβία

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν νέα επίθεση με drones κατά του διυλιστηρίου Aramco στη Νότια Σαουδική Αραβία, ως αντίποινα για παραβιάσεις του εναέριου χώρου, σύμφωνα με το πρακτορείο Saba.