ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 228.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:12:35
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν

ΗΠΑ: 150 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν στον πόλεμο με Ιράν

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters, έως 150 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν τραυματιστεί στον πόλεμο με το Ιράν, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τους 8 σοβαρούς τραυματισμούς που ανακοίνωσε επίσημα το Πεντάγωνο.

Έως και 150 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής στον πόλεμο με το Ιράν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του πρακτορείου Reuters από δύο πρόσωπα με γνώση του θέματος.

Ο αριθμός αυτός δεν είχε αναφερθεί δημοσίως μέχρι σήμερα και είναι σημαντικά υψηλότερος από τον επίσημο απολογισμό του Πενταγώνου, το οποίο έχει κάνει λόγο για μόλις 8 σοβαρά τραυματισμένους Αμερικανούς στρατιωτικούς.

Το Πεντάγωνο, ωστόσο, δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε κάποιο σχόλιο ή διευκρίνιση σχετικά με τα νέα αυτά στοιχεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απειλεί με επίθεση, οι ΗΠΑ απορρίπτουν νέα κατάπαυση πυρός

Η Τεχεράνη εξετάζει πλήρη επίθεση λόγω αδιεξόδου στις διπλωματικές συνομιλίες για τη λήξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της είναι έτοιμες να κλιμακώσουν τη δράση τους στον Περσικό Κόλπο.
Ουρανοξύστες Ριάντ Σαουδική Αραβία
ΔΙΕΘΝΗ

Ριάντ: Κίνδυνος επίθεσης από Χούθι και Ιρακινούς με καθοδήγηση Ιράν

Σαουδάραβας αξιωματούχος ανέφερε ότι Ιρακινές παραστρατιωτικές ομάδες και οι Χούθι, υπό την καθοδήγηση Ιράν, σχεδιάζουν συντονισμένες επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με διεθνείς πληροφορίες.
Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ιράν: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί, ένας αγνοείται στην Ιορδανία

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Ιορδανία την Παρασκευή κατά τη διάρκεια ιρανικής επίθεσης με πυραύλους και drones, όπως ανακοίνωσε η Centcom. Ένας αγνοείται και τέσσερις νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Ιορδανίας.
Σύγκρουση ΗΠΑ Ιράν πολεμικά αεροσκάφη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Νέες αμερικανικές επιθέσεις σημειώθηκαν

Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων εναντίον του Ιράν, για πέμπτη συνεχή νύχτα, όπως ανακοίνωσε το CENTCOM. Οι εχθροπραξίες ξανάρχισαν στις 7 Ιουλίου μετά από επιθέσεις σε πλοία, υπονομεύοντας τις διπλωματικές προσπάθειες.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν θέλει απεγνωσμένα μια συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το Ιράν επιθυμεί άμεσα συμφωνία με τις ΗΠΑ, εν μέσω διαδοχικών αμερικανικών επιθέσεων, αποκαλύπτοντας ότι η Τεχεράνη ζήτησε συνάντηση μαζί του. "Θα δούμε αν θα τα βρούμε," πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν καταγγέλλει ότι τα πλήγματα ΗΠΑ ακυρώνουν διπλωματικές προσπάθειες

Το Ιράν καταδίκασε έντονα τα συνεχιζόμενα αμερικανικά πλήγματα, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι υπονόμευσαν τις προσπάθειες για ειρήνη στη Μέση Ανατολή και έφεραν ξανά ανασφάλεια στο στενό του Ορμούζ, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.