ΓΔ: 2221.56 -0.36% Τζίρος: 100.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:30:42
Σημαία Ολλανδίας
Φώτο: Shutterstock

Ολλανδία: Προσωρινή μετακίνηση διπλωματών από Τεχεράνη στο Αζερμπαϊτζάν

Η Ολλανδία μεταφέρει προσωρινά στο Μπακού το προσωπικό της πρεσβείας της στο Ιράν, επικαλούμενη αυξημένους κινδύνους ασφαλείας. Η Ιταλία έχει λάβει αντίστοιχα μέτρα.

Η Ολλανδία αποφάσισε να μεταφέρει προσωρινά στο Αζερμπαϊτζάν το προσωπικό της πρεσβείας της στο Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής της ολλανδικής διπλωματίας.

«Λόγω των αυξανόμενων κινδύνων για την ασφάλεια των εργαζομένων μας, αποφασίστηκε να μεταφερθούν προσωρινά στο Μπακού, στο Αζερμπαϊτζάν, οι δραστηριότητες της πρεσβείας της Ολλανδίας στο Ιράν», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Τομ Μπέρεντσεν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Ο υπουργός σημείωσε ότι παρακολουθεί «από κοντά» την εξέλιξη της κατάστασης στο Ιράν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της πρεσβείας.

«Εάν η κατάσταση ασφαλείας το επιτρέπει, θα αποφασίσουμε όταν και υπό ποια μορφή η πρεσβεία μας στο Ιράν θα μπορεί να επαναλάβει τις εργασίες της στην Τεχεράνη», πρόσθεσε ο Μπέρεντσεν.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, η Ιταλία ανακοίνωσε επίσης το προσωρινό κλείσιμο της πρεσβείας της στην Τεχεράνη και τη μεταφορά του προσωπικού της στο Αζερμπαϊτζάν, διευκρινίζοντας ότι η Ρώμη «δεν διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις» με το Ιράν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Απέτρεψε ιρανικό σχέδιο επίθεσης στον αγωγό Μπακού-Τσεϊχάν

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως απέτρεψε ιρανικό σχέδιο επιθέσεων σε πετρελαιαγωγό και ισραηλινούς ή εβραϊκούς στόχους στο Αζερμπαϊτζάν, όπως πρεσβείες και ηγέτες της κοινότητας, σύμφωνα με Mossad και Shin Bet.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Τρεις νεκροί σε επιθέσεις στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν

Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες αναφέρθηκαν από ιρανικό πρακτορείο λόγω «αμερικανοσιωνιστικών επιθέσεων» σε Τζαφαραμπάντ και Γκερμί στην επαρχία Αρνταμπίλ, κοντά στα σύνορα Ιράν-Αζερμπαϊτζάν. Το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ για ανάμειξη.
Διαδηλωτής με ντουντούκα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ολλανδία ενισχύει μέτρα για Ιρανούς αντιφρονούντες μετά από πυροβολισμό

Η Ολλανδία αυξάνει τα μέτρα προστασίας για Ιρανούς αντιφρονούντες μετά τον σοβαρό τραυματισμό ενός 36χρονου επικριτή της Τεχεράνης. Αγνώστων τα κίνητρα και η σύνδεση με το Ιράν, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες.
Σημαίες Αρμενίας Αζερμπαϊτζάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ανθρωπιστική βοήθεια του Αζερμπαϊτζάν προς το Ιράν

Το Αζερμπαϊτζάν έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιράν, μειώνοντας τις εντάσεις μετά από επίθεση με drones στον Καύκασο. Το Μπακού είχε κατηγορήσει την Τεχεράνη, η οποία αρνείται εμπλοκή και κατηγορεί το Ισραήλ για το συμβάν.
Φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Αζερμπαϊτζάν άνοιξε τα σύνορα με Ιράν για φορτία μετά το επεισόδιο drones

Το Αζερμπαϊτζάν άνοιξε ξανά τα σύνορά του με το Ιράν για τη μεταφορά φορτίων μετά το κλείσιμο λόγω επίθεσης με drone στο Ναχιτσεβάν. Ο Ιρανός πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Αζέρο ομόλογό του πως το Ιράν δεν εμπλέκεται και ερευνά το περιστατικό.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν συνομίλησε τηλεφωνικά με ηγέτες ΗΠΑ, Ιράν, Κατάρ, Αιγύπτου και Αζερμπαϊτζάν

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε συνομιλίες με τους ηγέτες ΗΠΑ, Ιράν, Κατάρ, Αιγύπτου και Αζερμπαϊτζάν. Συζήτησε θέματα άμυνας και σταθερότητας με το Κατάρ και θαλάσσιες μεταφορές με την Αίγυπτο, εκφράζοντας αλληλεγγύη στο Αζερμπαϊτζάν.