Η έκρηξη στην Ιερουσαλήμ σημειώθηκε το πρωί, καθώς ενεργοποιήθηκαν οι σειρήνες ύστερα από προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού για εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.
«Πριν από λίγο πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς την κατεύθυνση του εδάφους του κράτους του Ισραήλ», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.
Η Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ, η ισραηλινή υπηρεσία αντίστοιχη του Ερυθρού Σταυρού, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. Οι σειρήνες στο Ισραήλ ενεργοποιούνται συχνά, καθώς η χώρα βρίσκεται στο στόχαστρο ιρανικών πυρών αντιποίνων μετά την έναρξη του πολέμου Ισραήλ και ΗΠΑ με το Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου.
Απώλειες και ζημιές από τις επιθέσεις
Μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 11 άνθρωποι, οι εννέα εκ των οποίων σκοτώθηκαν από την πτώση πυραύλου την 1η Μαρτίου στο Μπετ Σεμές, στο κεντρικό Ισραήλ. Συντρίμμια που έπεσαν στο έδαφος μετά την αναχαίτιση πυραύλων προκάλεσαν τον θάνατο δύο ακόμη ανθρώπων από την έναρξη του πολέμου.
Οι περισσότεροι πύραυλοι αναχαιτίζονται από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ωστόσο τα συντρίμμια προκαλούν καθημερινά τραυματισμούς και υλικές ζημιές, κυρίως στο κεντρικό τμήμα της χώρας.
Αντιδράσεις Ισραήλ και Ιράν
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ «σπάει τα κόκκαλα» της ιρανικής ηγεσίας με τη στρατιωτική του επιχείρηση, τονίζοντας: «και δεν έχουμε τελειώσει ακόμα».
Παράλληλα, ο ιρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι έβαλε στο στόχαστρο διυλιστήρια και εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων στη Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ, με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), σε αντίποινα για «επιθέσεις σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων στο Ιράν», όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.