ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Καπνός πάνω από Βηρυτό

Ισραήλ: Προειδοποίηση εκκένωσης στη Βηρυτό πριν από νέα πλήγματα

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους της Μπουρτζ αλ-Μπαράζνεχ στη Βηρυτό να εκκενώσουν τις πολυκατοικίες λόγω επικείμενων πληγμάτων κατά θέσεων της Χεζμπολάχ, ζητώντας να απομακρυνθούν τουλάχιστον 300 μέτρα.

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε σήμερα τους κατοίκους πολυκατοικιών στη συνοικία Μπουρτζ αλ-Μπαράζνεχ, στα νότια προάστια της Βηρυτού, να εκκενώσουν τα κτίρια, καθώς αναμένονται πλήγματα μετά από νυχτερινή επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

«Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις που ανήκουν στη Χεζμπολάχ, όπου ο (ισραηλινός) στρατός θα αναλάβει ισχυρή δράση στο εγγύς μέλλον», ανέφερε μέσω του X στην αραβική γλώσσα η εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, αντισυνταγματάρχης Έλα Ουαουέγια.

Στο μήνυμά της τόνισε: «Για την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των μελών της οικογένειάς σας, πρέπει να εκκενώσετε αμέσως αυτό το κτίριο και τα γειτονικά κτίρια και να παραμείνετε σε απόσταση τουλάχιστον 300 μέτρων».

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε πλήγμα στη Βηρυτό, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Χουσέιν Μάκλεντ, επικεφαλής του γενικού επιτελείου των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή αεροπορική επίθεση στο νότιο Λίβανο

Ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σημειώθηκε ξανά στο νότιο Λίβανο, μετά την υπογραφή συμφωνίας-πλαισίου με το Ισραήλ, την οποία η Χεζμπολάχ δηλώνει ότι δεν θα εφαρμοστεί, προειδοποιώντας για πιθανή εσωτερική σύγκρουση.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ο Μπεν-Γκβιρ κατακρίνει ως "μέγα λάθος" τη συμφωνία με Λίβανο

Ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, χαρακτήρισε «τεράστιο λάθος» τη συμφωνία με τον Λίβανο, αμφισβητώντας την αξιοπιστία του ως προς τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ και τονίζοντας ότι μόνο ο ισραηλινός στρατός μπορεί να το πετύχει.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η συμφωνία με Λίβανο πλήττει Ιράν και Χεζμπολάχ

Ο Νετανιάχου χαιρέτισε τη συμφωνία με τον Λίβανο, που επιτεύχθηκε με μεσολάβηση ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς την ιστορική για το Ισραήλ και πλήγμα για το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική ενημέρωση.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Δέσμευση στρατού για ειρήνη μετά από συγκέντρωση Χεζμπολάχ

Ο στρατός του Λιβάνου διαβεβαίωσε με ανακοίνωσή του πως δεν θα ανεχτεί παραβιάσεις ασφαλείας ή απειλές κατά της ειρήνης, μετά από διαδήλωση της Χεζμπολάχ κατά της συμφωνίας-πλαίσιο μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Αναφορές για ισραηλινά πλήγματα στον νότο της χώρας

Ισραηλινά πλήγματα σημειώθηκαν στη Ναμπατίγια του νότιου Λιβάνου, μία μέρα μετά τη συμφωνία-πλαίσιο Λιβάνου-Ισραήλ, σύμφωνα με το λιβανέζικο ANI. Στόχος έγιναν η κεντρική πλατεία και η συνοικία Αλ Μανζάλα.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Θετική η αντίδραση φον ντερ Λάιεν στη συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε «καθοριστική» τη συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου για την αποκλιμάκωση. Τόνισε την ανάγκη για αφοπλισμό μη κρατικών ομάδων και υποστήριξε ότι η ΕΕ στηρίζει τη βιώσιμη σταθερότητα στην περιοχή.