ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Καπνός πάνω από Βηρυτό

Ισραηλινές επιδρομές στη Χεζμπολάχ στο Λίβανο: Νεκρός 16χρονος, ένας τραυματίας

Ο ισραηλινός στρατός έπληξε οκτώ στρατιωτικές βάσεις της Χεζμπολάχ στη Μπααλμπέκ του Λιβάνου, όπου υπήρχαν αποθηκευμένα όπλα. Από τις επιθέσεις σκοτώθηκε ένας 16χρονος Σύρος και τραυματίστηκε ακόμη ένας άνθρωπος.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επιθέσεις σε οκτώ στρατιωτικές βάσεις της Χεζμπολάχ στον ανατολικό Λίβανο, υποστηρίζοντας πως σε αυτές φυλάσσονταν «πυροβόλα και ρουκέτες» μαζί με άλλα όπλα.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε ότι από ισραηλινό πλήγμα έχασε τη ζωή του ένας 16χρονος Σύρος, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι εγκαταστάσεις που αποτέλεσαν στόχο ανήκαν στη Δύναμη Αλ Ραντουάν, τη μονάδα ειδικών δυνάμεων της σιιτικής οργάνωσης που υποστηρίζεται από το Ιράν. Το Ισραήλ επισήμανε ότι έπληξε «οκτώ στρατιωτικά συγκροτήματα που ανήκαν στη Δύναμη Αλ Ραντουάν της Χεζμπολάχ στην περιοχή της Μπααλμπέκ», στα οποία «ήταν αποθηκευμένα πολλά όπλα, κυρίως πυροβόλα και ρουκέτες».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι βάσεις αυτές «χρησιμοποιούνταν από τη Δύναμη αλ Ραντουάν για εκπαίδευση και προετοιμασία μιας σύγκρουσης (…) καθώς και για τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον μονάδων του Τσαχάλ και Ισραηλινών πολιτών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολά δηλώνει δικαίωμα άμυνας μετά τις νέες ισραηλινές επιθέσεις

Η Χεζμπολά δήλωσε πως διατηρεί το δικαίωμα να υπερασπιστεί τη χώρα μετά τις νέες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη νότια Λιβανό, παρά τη συμφωνία για διαρκή ειρήνη, καταγγέλλοντας παραβίαση της κατάπαυσης πυρός.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ο πρόεδρος της Βουλής απορρίπτει τη συμφωνία με το Ισραήλ

Ο πρόεδρος του λιβανικού κοινοβουλίου, Ναμπί Μπέρι, δήλωσε πως η συμφωνία με το Ισραήλ δεν θα υιοθετηθεί, εκτιμώντας ότι δεν διασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα του Λιβάνου και απαιτεί τον αφοπλισμό της Χεζμπολά.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Νεκρός Ισραηλινός στρατιώτης σε συγκρούσεις στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το θάνατο ενός 21χρονου λοχαγού σε μάχη στον νότιο Λίβανο, αυξάνοντας σε 38 τις απώλειές του εκεί από τις 2 Μαρτίου, εν μέσω συγκρούσεων με τη Χεζμπολάχ, δύο μέρες μετά την υπογραφή συμφωνίας ειρήνης.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή αεροπορική επίθεση στο νότιο Λίβανο

Ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σημειώθηκε ξανά στο νότιο Λίβανο, μετά την υπογραφή συμφωνίας-πλαισίου με το Ισραήλ, την οποία η Χεζμπολάχ δηλώνει ότι δεν θα εφαρμοστεί, προειδοποιώντας για πιθανή εσωτερική σύγκρουση.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ο Μπεν-Γκβιρ κατακρίνει ως "μέγα λάθος" τη συμφωνία με Λίβανο

Ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, χαρακτήρισε «τεράστιο λάθος» τη συμφωνία με τον Λίβανο, αμφισβητώντας την αξιοπιστία του ως προς τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ και τονίζοντας ότι μόνο ο ισραηλινός στρατός μπορεί να το πετύχει.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η συμφωνία με Λίβανο πλήττει Ιράν και Χεζμπολάχ

Ο Νετανιάχου χαιρέτισε τη συμφωνία με τον Λίβανο, που επιτεύχθηκε με μεσολάβηση ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς την ιστορική για το Ισραήλ και πλήγμα για το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική ενημέρωση.