ΓΔ: 2374.48 0.08% Τζίρος: 326.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κτήριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ερεύνα εις βάρος της Κομισιόν για την πώληση 23 ακινήτων στο Βέλγιο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνάται για την πώληση 23 κτιρίων στο βελγικό κράτος το 2024, με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να προχωρά σε συλλογή στοιχείων και εφόδους στις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνάται από τις ευρωπαϊκές εισαγγελικές αρχές για ενδεχόμενες παρατυπίες που σχετίζονται με την πώληση 23 κτιρίων της στο βελγικό κράτος το 2024.

Σύμφωνα με το Bloomberg, εκπρόσωπος της Επιτροπής επιβεβαίωσε ότι η έρευνα αφορά την πώληση 23 κτιρίων και τόνισε πως η Επιτροπή «έχει πλήρη εμπιστοσύνη ότι η διαδικασία έγινε σύμφωνα με τους κανόνες». Πρόσθεσε ακόμη ότι ο οργανισμός παρακολουθεί την υπόθεση και θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές.

Στο πλαίσιο της έρευνας, βελγικές αρχές πραγματοποίησαν εφόδους σε εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, όπως αναφέρει το Euractiv, το οποίο επίσης υπογραμμίζει ότι οι έρευνες συνδέονται με τη συμφωνία πώλησης ακινήτων του 2024.

Σύμφωνα με το Bloomberg, άτομα που γνωρίζουν την υπόθεση ανέφεραν ότι στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται περισσότερες από μία υπηρεσίες της Επιτροπής, μεταξύ αυτών και η μονάδα προϋπολογισμού, ενώ οι αρχές συνεχίζουν «ενέργειες συλλογής στοιχείων».

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) δήλωσε, σύμφωνα με Bloomberg ότι «διενεργεί δραστηριότητες συλλογής αποδεικτικών στοιχείων στο πλαίσιο εν εξελίξει έρευνας», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η πώληση των 23 ακινήτων, αξίας περίπου 900 εκατ. ευρώ, έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας της Επιτροπής να μειώσει τα κτίρια που χρησιμοποιεί, καθώς μετά την πανδημία αυξήθηκε η τηλεργασία και μειώθηκαν οι ανάγκες για γραφεία, σύμφωνα με το France 24.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα ακίνητα αγοράστηκαν από βελγικό κρατικό επενδυτικό φορέα, ο οποίος σχεδιάζει να τα ανακαινίσει ώστε να γίνουν πιο βιώσιμα και στη συνέχεια να τα διαθέσει ξανά στην αγορά, στο πλαίσιο και ευρύτερων σχεδίων αναμόρφωσης της «Ευρωπαϊκής Συνοικίας» στις Βρυξέλλες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Μεταρρυθμίσεις για ανταγωνιστικότητα και ενιαία αγορά

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησε ταχύτερες ευρωπαϊκές αποφάσεις για ανταγωνιστικότητα, εμβάθυνση της Ενιαίας Αγοράς και μείωση κόστους ζωής, τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει την ανεξαρτησία και την παραγωγή της.
Πέτερ Μάγκυαρ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Ελπίδες για πολιτική συμφωνία με ΕΕ εντός της ημέρας

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Πίτερ Μαγιάρ συναντά σήμερα την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναμένοντας πολιτική συμφωνία για αποδέσμευση παγωμένων ευρωπαϊκών πόρων προς την Ουγγαρία.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Τζιτζικώστας: Ο τουρισμός αντέχει, χωρίς έλλειψη καυσίμων η Ευρώπη

Ο ευρωπαϊκός και ελληνικός τουρισμός παραμένουν ανθεκτικοί παρά την κρίση στη Μέση Ανατολή και την ενεργειακή αβεβαιότητα, δήλωσε ο Επίτροπος Τζιτζικώστας σε ημερίδα του Economist στα Χανιά, σημειώνοντας αύξηση αφίξεων σε Ευρώπη και Ελλάδα.
Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συνάντηση με την Επίτροπο Περιβάλλοντος της ΕΕ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Επίτροπο Τζέσικα Ρόζγουολ στο Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησαν για την ανθεκτικότητα των υδάτων, τη θαλάσσια βιοποικιλότητα και τη στρατηγική πρόληψης πυρκαγιών με έμφαση σε καινοτόμες λύσεις.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρόεδρος της Κομισιόν βλέπει πρόοδο στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την πρόοδο στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για ειρηνευτική συμφωνία, τονίζοντας την ανάγκη αποκλιμάκωσης του πολέμου, ελεύθερης ναυσιπλοΐας στα Στενά Ορμούζ και αποτροπής πυρηνικών όπλων από το Ιράν.