ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σφύρα δικαστηρίου

Βρετανία: Ένοχος για βιασμό 12χρονης ο Αφγανός, αθώος ο δεύτερος

Ένας 23χρονος Αφγανός βρέθηκε ένοχος για βιασμό 12χρονης στο Νανίτον το 2023, γεγονός που προκάλεσε τοπικές αντιδράσεις και πολιτική αντιπαράθεση λόγω της αρχικής απόκρυψης του αιτήματος ασύλου του από την αστυνομία.

Ένας Αφγανός υπήκοος κρίθηκε ένοχος από αγγλικό δικαστήριο για τον βιασμό μιας 12χρονης στο Νανίτον της κεντρικής Αγγλίας, υπόθεση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και πολιτική αντιπαράθεση. Η υπόθεση ήρθε στο φως καθώς η αστυνομία δεν είχε αρχικά αποκαλύψει ότι ο κατηγορούμενος είχε αιτηθεί άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Αχμάντ Μουλάχιλ, 23 ετών, καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Γουόργουικ για δύο κατηγορίες βιασμού ανηλίκου κάτω των 13 ετών. Είχε ήδη δηλώσει ένοχος σε ακόμη μία κατηγορία βιασμού, ενώ κρίθηκε επίσης ένοχος για απαγωγή ανηλίκου, δύο κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και παραγωγή άσεμνων εικόνων παιδιού.

Ο συγκατηγορούμενός του, Μοχάμαντ Καμπίρ, 24 ετών, αθωώθηκε από το δικαστήριο για τις κατηγορίες απόπειρας απαγωγής παιδιού, απόπειρας σεξουαλικής επίθεσης και στραγγαλισμού, σε περιστατικό που συνέβη νωρίτερα την ίδια ημέρα με το θύμα.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Ακτιβιστές που αντιτίθενται στη μετανάστευση επικαλούνται αυτή και άλλες ποινικές υποθέσεις με εμπλοκή αιτούντων άσυλο, κυρίως νεαρών ανδρών που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν κίνδυνο για τις κοινότητες. Αντίθετα, οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών επισημαίνουν ότι ακροδεξιές ομάδες και πολιτικοί εκμεταλλεύονται τέτοια περιστατικά για να υποκινήσουν εντάσεις και φόβο.

Η ποινή του Μουλάχιλ αναμένεται να ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Αποτροπή σχεδίου επίθεσης σε εβραϊκή κοινότητα από την αστυνομία

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες, περίπου 30 ετών, στο Μάντσεστερ για υπόθεση τρομοκρατικού σχεδίου κατά της εβραϊκής κοινότητας. Έρευνες έγιναν και σε Σάλφορντ και Λίβερπουλ. Η έρευνα χαρακτηρίστηκε προληπτική.
Καμένο αυτοκίνητο βανδαλισμών
ΔΙΕΘΝΗ

Πόρτσμουθ: Συγκρούσεις διαδηλωτών για μετανάστες και ακροδεξιά

Εκατοντάδες διαδηλωτές κατά της μετανάστευσης συγκεντρώθηκαν στο Πόρτσμουθ, με την αστυνομία σε επιφυλακή μετά τα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ τονίστηκε η ανησυχία για την παράνομη μετανάστευση και η ανάγκη ελέγχου.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σύλληψη δύο υπόπτων για παραβίαση του Νόμου Εθνικής Ασφάλειας με διασύνδεση με το Ιράν

Δύο άτομα συνελήφθησαν στο Λονδίνο ως ύποπτα για παραβίαση του Νόμου Εθνικής Ασφάλειας με φερόμενη διασύνδεση με το Ιράν. Αφέθηκαν ελεύθερα με εγγύηση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.
Νάιτζελ Φάρατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η βρετανική αστυνομία ερευνά το Reform UK για παραβιάσεις εκλογικού νόμου

Η βρετανική αστυνομία διερευνά καταγγελίες για παραβίαση των κανόνων περί δωρεών από το κόμμα Reform UK, μετά από βίντεο όπου στελέχη συζητούν απαγορευμένες αλλοδαπές χορηγίες. Εξετάζονται πιθανές αξιόποινες πράξεις.
Σύγκρουση αυτοκινήτων δρόμου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 7 νεκροί σε σύγκρουση οχήματος με περιπολικό σε λάθος ρεύμα

Τραγωδία στη βορειοανατολική Αγγλία: Επτά νεκροί, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί, όταν ΙΧ που κινείτο ανάποδα συγκρούστηκε με περιπολικό κοντά στο Μίντελσμπρο, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.
Τροχαίο με σύγκρουση αυτοκινήτων
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 7 νεκροί σε σύγκρουση οχήματος με περιπολικό

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη βορειοανατολική Αγγλία, όταν αυτοκίνητο που κινούνταν ανάποδα συγκρούστηκε με περιπολικό κοντά στο Μίντελσμπρο, σύμφωνα με την αστυνομία του Κλίβελαντ.