ΓΔ: 2401.23 1.31% Τζίρος: 312.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:48:40
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
Σκίσιμο ανάμεσα στις σημαίες ΗΠΑ και Ιράν, συμβολίζοντας ένταση ή ρήξη στις σχέσεις.

Στο Ομάν πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν, σε συζήτηση οι λεπτομέρειες

Οι προγραμματισμένες συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν μεταφέρθηκαν από Κωνσταντινούπολη στο Ομάν, όμως οι λεπτομέρειες της συνάντησης παραμένουν υπό διαπραγμάτευση, ανέφερε Άραβας διπλωμάτης, τονίζοντας ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει.

Μετατοπίζονται στο Ομάν οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, οι οποίες είχαν αρχικά προγραμματιστεί για την Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες από Άραβα διπλωμάτη που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Όπως ανέφερε ο διπλωμάτης, "οι Ιρανοί ζήτησαν μια συνάντηση στο Ομάν και οι Αμερικανοί ενέκριναν την τοποθεσία, αλλά οι όροι και οι συνθήκες βρίσκονται ακόμη υπό συζήτηση".

Παραμένει αβέβαιο το αν και πότε θα οριστικοποιηθεί η συνάντηση, καθώς η κατάσταση ενδέχεται να μεταβληθεί ανά πάσα στιγμή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ιράν σε συνομιλίες αύριο στο Ομάν, σύμφωνα με πηγές

Οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό ζήτημα θα γίνουν αύριο στο Ομάν, αντί για την Τουρκία, σύμφωνα με τον Μπαράκ Ραβίντ. Το αίτημα αλλαγής τοποθεσίας έγινε από το Ιράν. Συζητείται η συμμετοχή αραβικών και μουσουλμανικών κρατών.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Οι συνομιλίες με Ιράν θα γίνουν κανονικά, δηλώνει ο Λευκός Οίκος

Οι συνομιλίες μεταξύ του Στιβ Γουίτκοφ και Ιρανών αξιωματούχων θα γίνουν κανονικά, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, παρά την κατάρριψη ιρανικού drone από αμερικανικό F-35 στην Αραβική Θάλασσα.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ζητά διμερείς συνομιλίες με ΗΠΑ στο Ομάν αντί Κωνσταντινούπολης

Το Ιράν ζήτησε οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ να μεταφερθούν από την Κωνσταντινούπολη στο Ομάν και να μην συμμετάσχουν άλλες χώρες, προκαλώντας ανησυχίες για το ενδεχόμενο διπλωματικού αδιεξόδου, σύμφωνα με πηγές του Axios.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Εμιράτα: Η Τεχεράνη πρέπει να συμφωνήσει με ΗΠΑ, λέει αξιωματούχος

Ο διπλωματικός σύμβουλος των ΗΑΕ Ανουάρ Γκάργκας δήλωσε πως η Μέση Ανατολή δεν αντέχει άλλη αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιράν, καλώντας την Τεχεράνη να προχωρήσει σε συμφωνία για το πυρηνικό της πρόγραμμα και να βελτιώσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Έκκληση Πεζεσκιάν για συνομιλίες με ΗΠΑ στο πυρηνικό θέμα

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν πρότεινε συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars, χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη τους.