ΓΔ: 2622.57 0.47% Τζίρος: 23.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:57:39
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν

Συνάντηση ΗΠΑ-Ιράν στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή (Axios)

Ο απεσταλμένος του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον Ιρανό υπουργό Αραγτσί στην Κωνσταντινούπολη για συζητήσεις σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, σύμφωνα με το Axios.

Ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, αναμένεται να συναντηθεί την Παρασκευή με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί. Στόχος της συνάντησης είναι η συζήτηση για μια ενδεχόμενη συμφωνία σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου Axios, το οποίο επικαλείται δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Νωρίτερα, το ιρανικό πρακτορείο Tasnim είχε μεταδώσει πως η συνάντηση επρόκειτο να γίνει σήμερα. Ωστόσο, αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε από την Ουάσινγκτον.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν θα επιτεθούμε στο Ιράν πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν «παραγωγικές» συνομιλίες με το Ιράν και δεν σκοπεύουν να επιτεθούν πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ενώ συνεχίζονται οι κυρώσεις στα ιρανικά λιμάνια και η διέλευση πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Καλιφορνέζοι αξιωματούχοι καταδικάζουν δήλωση Τραμπ για Ιράν και πόλεις

Ο Τραμπ, σε ομιλία στη Νεμπράσκα, δήλωσε πως το Ιράν μπορεί να «καταστρέψει» μια μεγάλη αμερικανική πόλη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Μίλησε για τις οικονομικές θυσίες του πολέμου και χαρακτήρισε τις αυξήσεις τιμών «μικρό τίμημα».
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Τα αμερικανικά βομβαρδιστικά έφυγαν από το Φέρφορντ λόγω απειλής

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόσυρση βομβαρδιστικών Β-1 από την στρατιωτική βάση Φέρφορντ στη Βρετανία, λόγω σχετικής απειλής με το Ιράν, ενώ πρόσφατα συνελήφθησαν πέντε Βρετανοί κοντά στη βάση για ύποπτες ενέργειες.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υποψίες για Ιράν στην υπόθεση Flydubai, απειλεί με σφοδρά πλήγματα

Ο Τραμπ απείλησε με ισχυρά αντίποινα αν αποδειχθεί εμπλοκή της Τεχεράνης σε επίθεση σε πτήση Flydubai, ενώ το Ισραήλ αναφέρθηκε στην ισλαμιστική κατήχηση του υπόπτου. Τα κίνητρα του φερόμενου δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα.