ΓΔ: 2205.04 0.75% Τζίρος: 200.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ορίζοντας Τεχεράνης Ιράν
Φώτο: Shutterstock

Έκρηξη αγνώστου αιτίας σε κτίριο λιμανιού στον Κόλπο, λένε ΜΜΕ

Έκρηξη σημειώθηκε σε οκταώροφο κτίριο στη Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν, προκαλώντας ζημιές και τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ. Η αιτία παραμένει άγνωστη. Στο σημείο βρίσκονται διασώστες και πυροσβέστες.

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε κτίριο στην πόλη Μπαντάρ Αμπάς, το σημαντικό λιμάνι του νοτίου Ιράν στον Περσικό Κόλπο, σύμφωνα με αναφορές της κρατικής τηλεόρασης. Η αιτία της έκρηξης παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη.

Όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna, υπάρχουν τραυματίες οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, χωρίς να έχουν αναφερθεί θάνατοι. Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε δύο ορόφους ενός οκταώροφου κτιρίου, καθώς και σε οχήματα και καταστήματα της περιοχής.

Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία διάσωσης και πυροσβέστες, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για τον προσδιορισμό της αιτίας του περιστατικού, όπως δήλωσε ο Μεχρντάντ Χασανζαντέχ, γενικός διευθυντής διαχείρισης κρίσεων της επαρχίας Χορμοζγκάν, σύμφωνα με το Irna.

Εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι μέρος της πρόσοψης του κτιρίου έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Άλλα ιρανικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν το συμβάν, χωρίς να παρέχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την αιτία.

Η έκρηξη σημειώνεται σε περίοδο αυξημένης έντασης, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει τις απειλές προς το Ιράν και έχει αναπτύξει ισχυρές ναυτικές δυνάμεις στον Κόλπο.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim διέψευσε πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι διοικητής του ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης στοχοθετήθηκε στην έκρηξη, χαρακτηρίζοντάς τις «εντελώς ψευδείς».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Διάψευση Φρουρών για διέλευση εμπορικών πλοίων στα Στενά Ορμούζ

Οι Φρουροί της Επανάστασης διέψευσαν ότι αμερικανικά εμπορικά πλοία διέσχισαν τα Στενά του Ορμούζ, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς της Centcom ψευδείς. Νωρίτερα, η Centcom είχε αναφέρει πως δύο αμερικανικά πλοία πέρασαν επιτυχώς.
Σημαίες Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων
ΔΙΕΘΝΗ

Τα ΗΑΕ κατηγορούν το Ιράν για επίθεση σε άδειο δεξαμενόπλοιο στα Στενά Ορμούζ

Τα ΗΑΕ κατηγόρησαν το Ιράν για επίθεση με drones σε άδειο δεξαμενόπλοιο της ADNOC στα Στενά του Ορμούζ και ζήτησαν να σταματήσουν οι επιθέσεις και να διασφαλιστεί το άνοιγμα των Στενών. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
δεξαμενόπλοιο σε λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανός αξιωματούχος: Δεν υπέστη ζημιά πλοίο από ιρανικούς πυραύλους

Αμερικανός αξιωματούχος διέψευσε ότι αμερικανικό πολεμικό πλοίο χτυπήθηκε από ιρανικούς πυραύλους κοντά στην Τζασκ, παρά τους ισχυρισμούς ιρανικών ΜΜΕ πως έγιναν βολές όταν το πλοίο αγνόησε προειδοποιήσεις.
δεξαμενόπλοιο σε λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Διαψεύδουν οι ΗΠΑ τους ιρανικούς ισχυρισμούς για πολεμικό πλοίο

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ διέψευσε πλήγμα σε αμερικανικό πλοίο από το Ιράν, το οποίο δήλωσε ότι έκανε προειδοποιητική βολή στα Στενά του Ορμούζ. Η Τεχεράνη φέρεται να έχει προετοιμάσει και άλλα σενάρια αν χρειαστεί.
Σύστημα εκτόξευσης πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Fars: Ιρανικοί πύραυλοι στόχευσαν φρεγάτα ΗΠΑ, διαψεύδει αξιωματούχος

Το ιρανικό πρακτορείο Fars μετέδωσε ότι αμερικανική φρεγάτα στα Στενά του Ορμούζ δέχθηκε πυραυλική επίθεση από το Ιράν, όμως Αμερικανός αξιωματούχος διαψεύδει πως πλοίο των ΗΠΑ χτυπήθηκε από ιρανικούς πυραύλους.