ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαία Ισπανίας

Ισπανία: Στους 46 ανέρχονται οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Ακόμη ένας τραυματίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στις 18 Ιανουαρίου στην Ανδαλουσία υπέκυψε, ανεβάζοντας τους νεκρούς στους 46. Το περιστατικό εγείρει ερωτήματα για την ασφάλεια των ισπανικών σιδηροδρόμων.

Ένας ακόμη επιβάτης που τραυματίστηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα της 18ης Ιανουαρίου στη νότια Ισπανία έχασε τη ζωή του, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 46, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών υγειονομικών αρχών.

Εκπρόσωπος των υγειονομικών υπηρεσιών της Ανδαλουσίας επιβεβαίωσε ότι «ένα από τα θύματα, που νοσηλευόταν, απεβίωσε» στο νοσοκομείο Βασιλίσσης Σοφίας στην Κόρδοβα.

Η τραγωδία της 18ης Ιανουαρίου στην Ανδαλουσία έχει εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ισπανία. Η χώρα διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας παγκοσμίως, μετά την Κίνα.

Τη νύχτα του δυστυχήματος, βαγόνια συρμού της ιδιωτικής εταιρείας Iryo, θυγατρικής του ιταλικού κρατικού ομίλου Ferrovie dello Stato (Trenitalia), εκτροχιάστηκαν κοντά στην πόλη Αδαμούθ, στον σιδηροδρομικό άξονα Μαδρίτης-Σεβίλης.

Τα βαγόνια ολίσθησαν σε παρακείμενες σιδηροτροχιές και συγκρούστηκαν με συρμό της Renfe, της ισπανικής δημόσιας σιδηροδρομικής εταιρείας. Και τα δύο τρένα κινούνταν με ταχύτητες άνω των 200 χλμ/ώρα, μεταφέροντας συνολικά 480 επιβάτες.

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, με το επικρατέστερο σενάριο να αφορά το «σπάσιμο» συνδέσμου των σιδηροτροχιών λίγο πριν από το περιστατικό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμυρισμένος δρόμος Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από πλημμύρες και βροχές στην ανατολική Ισπανία

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές βροχές και πλημμύρες στην ανατολική Ισπανία. Οι αρχές καλούν τους κατοίκους Βαλένθια και Αλικάντε να μείνουν στα σπίτια λόγω αδιάκοπων βροχοπτώσεων που μετατρέπουν δρόμους σε χειμάρρους.
Πλημμυρισμένος δρόμος αυτοκίνητο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Καταρρακτώδεις βροχές στην Καταλονία με δύο νεκρούς και αγνοούμενο

Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος είναι ο απολογισμός των σφοδρών βροχών και πλημμυρών που έπληξαν την Καταλονία. Τα θύματα εντοπίστηκαν στην Τορντέρα και το Μοντορνές δελ Βαγιές, ενώ έρευνες συνεχίζονται στην Πινέδα ντε Μαρ.
Σημαία Ισπανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Στους 75 οι νεκροί στη Θέουτα, 72.000 μετανάστες μπήκαν παράνομα

Ο Ισπανός υπ. Εσωτερικών ανακοίνωσε 75 νεκρούς από την πρόσφατη κρίση στη Θέουτα και ότι 72.000 μετανάστες εισήλθαν, με 70.000 να επιστρέφουν ήδη στο Μαρόκο. Διαβεβαίωσε πως ο χώρος Σένγκεν δεν διακινδύνευσε από τα γεγονότα.
Σημαία Ισπανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: 18 νεκροί μετανάστες προσπαθώντας να μπουν στη Θέουτα

Στους 18 ανήλθαν οι νεκροί μετανάστες που επιχείρησαν να μπουν στη Θέουτα, σύμφωνα με το ΥΠΕΣ Ισπανίας. Χιλιάδες πέρασαν τα σύνορα, ενώ ο στρατός κλήθηκε να ενισχύσει την αστυνομία μετά τα μαζικά περιστατικά.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: 14 οι νεκροί από τη φωτιά στην Ανδαλουσία μετά τον θάνατο γυναίκας

Άλλη μια γυναίκα υπέκυψε στα σοβαρά εγκαύματα της από τη φονική πυρκαγιά στην Ανδαλουσία, ανεβάζοντας τους νεκρούς σε 14. Η φωτιά ξεκίνησε από ηλεκτρικό καλώδιο και εξαπλώθηκε γρήγορα, παγιδεύοντας κόσμο στα αυτοκίνητα.