ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Κτήριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΕΕ: Οι Φρουροί της Επανάστασης στη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων

Η ΕΕ αποφάσισε να εντάξει τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης στη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως ανακοίνωσε η Κάγια Κάλας, τονίζοντας ότι καθεστώτα που καταπιέζουν λαούς οδηγούνται στην καταστροφή.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να συμπεριλάβουν τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάγια Κάλας, στην πλατφόρμα Χ.

Η κ. Κάλας δήλωσε πως οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ προχώρησαν σε ένα αποφασιστικό βήμα, χαρακτηρίζοντας τη Φρουρά της Επανάστασης ως τρομοκρατική οργάνωση. Όπως σημείωσε, «όποιο καθεστώς σκοτώνει τον λαό του εργάζεται προς τον χαμό του».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεδιάσκεψη ΕΕ-Κόλπου για Ιράν και Μέση Ανατολή αύριο Πέμπτη

Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ και εκπρόσωποι κρατών του Κόλπου συνεδριάζουν αύριο με τηλεδιάσκεψη για τις εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή. Τη συζήτηση θα προεδρεύσει η Κάγια Κάλας και θα συμμετέχουν μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και σύμμαχοι καταδικάζουν τις βίαιες επιθέσεις του Ιράν

Οι ΗΠΑ και 28 σύμμαχοι καταδίκασαν τις επιθέσεις του Ιράν όπως δολιοφθορές, εμπρησμούς και κυβερνοεπιθέσεις, προειδοποιώντας την Τεχεράνη να αποφύγει κάθε παρόμοια ενέργεια μετά το πρόσφατο περιστατικό σε βρετανική στρατιωτική βάση.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

G7: Η Ανσαραλά να τερματίσει τώρα απειλές και επιθέσεις στο Μπαμπ ελ Μάντεμπ

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 ζητούν από τους Χούθι της Υεμένης να σταματήσουν άμεσα τις επιθέσεις κατά των θαλάσσιων μεταφορών και καλούν το Ιράν να πάψει να τους υποστηρίζει, προειδοποιώντας για κινδύνους στην παγκόσμια ασφάλεια.
Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλας: Οι επιθέσεις ΗΠΑ και Ιράν δυσκολεύουν τον τερματισμό του πολέμου

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Κάγια Κάλας, προειδοποιεί ότι οι νέες επιθέσεις ΗΠΑ και Ιράν περιπλέκουν τις συνομιλίες, ενώ η EASA συστήνει αποφυγή πτήσεων σε Ιράν και Ιράκ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Είκοσι δύο χώρες ζητούν από το Ιράν να σταματήσει επιθέσεις σε εδάφη τους

Είκοσι δύο χώρες, μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Γαλλία και Αυστραλία, ζητούν από το Ιράν να σταματήσει άμεσα τις επιθέσεις κατά προσώπων στα εδάφη τους, καταγγέλλοντας σχετικές ενέργειες από ιρανικές κρατικές οντότητες.
Κάγια Κάλας πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλας: Δεν χρειάζεται περαιτέρω ένταση στη Μέση Ανατολή

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάγια Κάλας, τόνισε πως η Μέση Ανατολή δεν χρειάζεται κλιμάκωση, αλλά διάλογο και συμφωνία, μετά τις αλληλοεπιθέσεις Ισραήλ και Ιράν, ενόψει συνόδου ΕΕ στη Λευκωσία.