ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες

Τηλεδιάσκεψη ΕΕ-Κόλπου για Ιράν και Μέση Ανατολή αύριο Πέμπτη

Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ και εκπρόσωποι κρατών του Κόλπου συνεδριάζουν αύριο με τηλεδιάσκεψη για τις εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή. Τη συζήτηση θα προεδρεύσει η Κάγια Κάλας και θα συμμετέχουν μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ και εκπρόσωποι των κρατών του Κόλπου θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την κατάσταση στο Ιράν και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Κάγια Κάλας, θα προεδρεύσει της συνεδρίασης, η οποία θα ξεκινήσει στις 12 μ.μ. (ώρα Ελλάδας).

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Γενικός Γραμματέας και εκπρόσωποι του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, που περιλαμβάνει το Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Ομάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η G7 απαιτεί από το Ιράν να σταματήσει άμεσα τις επιθέσεις στη Μέση Ανατολή

Οι ΥΠΕΞ της G7 απαιτούν από το Ιράν να σταματήσει άμεσα και χωρίς όρους τις επιθέσεις στη Μέση Ανατολή, τις χαρακτηρίζουν αδικαιολόγητες, ενώ το Ιράν απαντά σε επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ με χτυπήματα σε δυτικούς στόχους και υποδομές.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένες αμυντικές ικανότητες λόγω πολέμων τονίζουν Κάλας και Ρούτε

Η Κάγια Κάλας προειδοποιεί πως οι αμυντικές ικανότητες της Ευρώπης είναι περιορισμένες λόγω των πολέμων σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, σημειώνοντας ότι υπάρχει αυξημένη ανάγκη για αντιαεροπορική άμυνα και στις δύο περιοχές.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: «Όχι στρατιωτική κλιμάκωση» μετά τις συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν στο Ομάν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί για κίνδυνο σοβαρής αποσταθεροποίησης στη Μέση Ανατολή και χαιρετίζει νέες συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν, ζητώντας «ευκαιρία στη διπλωματία» και πλήρη συνεργασία της Τεχεράνης με τον ΔΟΑΕ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεντάγωνο σχεδιάζει αποστολή αεροπλανοφόρου λόγω Ιράν

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ τόνισε πως το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ μπορεί να συνεχίσει απεριόριστα τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών, εναλλάσσοντας πλοία. Το USS George Washington θα αντικαταστήσει το Abraham Lincoln.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ ελέγχουν πλήρως τα Στενά του Ορμούζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ διατηρούν απόλυτο έλεγχο στα Στενά του Ορμούζ και ότι ο αμερικανικός ναυτικός αποκλεισμός είναι «ένα τείχος από ατσάλι», τονίζοντας πως το Ιράν δεν μπορεί να αντιδράσει σε αυτό.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Όροι της Τεχεράνης για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος τόνισε ότι τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν κλειστά για τις ΗΠΑ αν δεν αλλάξουν στάση, θέτοντας αυστηρούς όρους και διαψεύδοντας τις ελπίδες για πρόοδο στις συνομιλίες για το στρατηγικό αυτό πέρασμα.