ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλά στη συνέντευξη τύπου για τις τρέχουσες εξελίξεις στη Ρωσία.

Το Κρεμλίνο θέτει όρους για συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι με ουσία

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσακόφ, δήλωσε ότι μια ενδεχόμενη συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι πρέπει να προετοιμαστεί σωστά και να στοχεύει σε αποτελέσματα, ενώ η Μόσχα εγγυάται την ασφάλεια του Ζελένσκι αν έρθει στη Ρωσία.

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Γιούρι Ουσακόφ, τόνισε ότι μια μελλοντική συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη και να αποσκοπεί σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Σε δηλώσεις του στη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Ουσακόφ ανέφερε πως η Μόσχα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνάντησης. Υπογράμμισε επίσης ότι, εφόσον ο Ζελένσκι είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει, μπορεί να επισκεφθεί τη Μόσχα, όπου η προσωπική του ασφάλεια θα διασφαλιστεί.

Η πρόταση για συνάντηση των δύο ηγετών στη ρωσική πρωτεύουσα έχει τεθεί ξανά από τη Μόσχα, ωστόσο ο Ζελένσκι την είχε απορρίψει πέρυσι, αντιπροτείνοντας να πραγματοποιηθεί η συνάντηση στο Κίεβο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες βρίσκονται «πολύ κοντά» σε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση, μετά από διαμεσολάβηση της Ουάσιγκτον στις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξήχθησαν στο Αμπού Ντάμπι την προηγούμενη εβδομάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Δύση ενθαρρύνει τον Πούτιν αναστέλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τον Τραμπ ότι με την αναστολή των κυρώσεων ανταμείβει και ενθαρρύνει τον Πούτιν, καλώντας τους συμμάχους να διατηρήσουν πίεση στη Ρωσία. Ο Τραμπ υπέγραψε την αναστολή λίγο πριν αυτές τεθούν σε ισχύ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτη φορά χωρίς ρωσικά πλήγματα σε ουκρανική ενέργεια μετά τη «εκεχειρία» Τραμπ

Για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση Τραμπ για «ενεργειακή εκεχειρία», η Ρωσία δεν έπληξε ουκρανικούς ενεργειακούς στόχους, αλλά βομβάρδισε δίκτυα συγκοινωνίας. Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι οι επαφές συνεχίζονται χωρίς άλλες λεπτομέρειες.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία δεν θέλει ενεργειακή εκεχειρία μετά τις νέες επιθέσεις

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία δεν αποδέχεται εκεχειρία της Δύσης για τις ενεργειακές επιθέσεις, καθώς σήμερα χτυπήθηκαν έξι ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι η Μόσχα επιδιώκει μεγαλύτερα έσοδα για τον πόλεμο.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ουκρανικές επιθέσεις drones σε ρωσικό έδαφος

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες ήταν ο απολογισμός ουκρανικών επιθέσεων με drones στη ρωσική περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Μεταξύ των θυμάτων είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρή επίθεση Ρωσίας στην Ουκρανία με drones και πυραύλους, 20 νεκροί

Η Ρωσία εξαπέλυσε σφοδρές επιθέσεις με πυραύλους και drones στην Ουκρανία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 άτομα. Πύραυλος χτύπησε πολυκατοικία στην Πρίλουκι με 14 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά, και πάνω από 50 τραυματίες.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο καταδικάζει τη Σεούλ για πιθανές εξαγωγές πετρελαίου στη Ρωσία

Η Ουκρανία ανέφερε ότι παραδόσεις πετρελαίου μέσω Νότιας Κορέας βοήθησαν τη Ρωσία να καλύψει απώλειες στα διυλιστήρια της από ουκρανικές επιθέσεις, παραβιάζοντας τις κυρώσεις της Σεούλ, σύμφωνα με δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων.