ΓΔ: 2203.09 -0.85% Τζίρος: 205.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:02
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
Φώτο: Shutterstock

Ο Πούτιν διέταξε επίθεση με κυνισμό εν μέσω διαλόγου, λένε οι Ουκρανοί

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ κατηγόρησε τον Πούτιν για κυνική διαταγή μαζικού πυραυλικού χτυπήματος, ενώ διεξάγονται ειρηνευτικές συνομιλίες στο Αμπού Ντάμπι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι με κυνικό τρόπο διέταξε μαζικό πυραυλικό χτύπημα, την ώρα που αντιπροσωπείες από την Ουκρανία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ βρίσκονταν στο Αμπού Ντάμπι για ειρηνευτικές συνομιλίες υπό τη διαμεσολάβηση της Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών Αντρίι Σιμπίχα στην πλατφόρμα Χ, «αυτή η βάρβαρη επίθεση για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι η θέση του Πούτιν δεν είναι στο συμβούλιο ειρήνης αλλά στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Παράνομη η αγορά ουκρανικών σιτηρών από το Ισραήλ

Ο Ζελένσκι καταγγέλλει πως η αγορά σιτηρών από κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη από το Ισραήλ, τα οποία η Ρωσία έχει "κλέψει", είναι παράνομη, προαναγγέλλοντας κυρώσεις σε όσους επωφελούνται από τέτοιες ενέργειες.
Έκρηξη σε εργοστάσιο
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκροί και εκκενώσεις από ουκρανικές επιθέσεις στη ρωσική Μπέλγκοροντ

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από επιθέσεις ουκρανικών drones σε δύο οικισμούς της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση drones προκάλεσε φωτιά σε ρωσικό διυλιστήριο της Τουάπσε

Ουκρανικά drones έπληξαν ξανά το διυλιστήριο πετρελαίου στην Τουάπσε, προκαλώντας πυρκαγιά, ενώ σημειώθηκε πετρελαιοκηλίδα στη θάλασσα. Το διυλιστήριο, ιδιοκτησίας Rosneft, παραμένει κλειστό από τα μέσα Απριλίου.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στηρίζει ξανά τον «ιερό πόλεμο» της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διαβεβαίωσε πως η Βόρεια Κορέα στηρίζει τη Ρωσία στην εισβολή της στην Ουκρανία, δηλώνοντας έτοιμος να βοηθήσει τη Μόσχα να νικήσει, σύμφωνα με το KCNA, παρουσία του Ρώσου ΥΠΕΘΑ Μπελοούσοφ.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα τραυματίες στην Οδησσό από επίθεση ρωσικών drones

Ρωσική επίθεση με drone στην Οδησσό προκάλεσε 10 τραυματισμούς, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και ζημιές σε κατοικίες. Η μεγαλύτερη καταστροφή σημειώθηκε στη συνοικία Πριμόρσκι, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.