ΓΔ: 2266.22 -0.42% Τζίρος: 59.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:47:43
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάθεται στο Οβάλ Γραφείο, με φόντο τις αμερικανικές σημαίες.

ΗΠΑ: Διάταγμα Τραμπ για προστασία εσόδων πετρελαίου Βενεζουέλας

Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για να προστατεύσει τα έσοδα από το πετρέλαιο της Βενεζουέλας, διασφαλίζοντας ότι δεν θα κατασχεθούν ή εμπλακούν σε δικαστικές διαδικασίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με στόχο την προστασία των εσόδων από την πώληση πετρελαίου της Βενεζουέλας που τηρούνται σε λογαριασμούς του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Όπως επισημαίνεται, το μέτρο αποσκοπεί στην αποτροπή «κατάσχεσης ή δικαστικής διαδικασίας» επί των συγκεκριμένων εσόδων. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδιώκει με αυτό τον τρόπο να διασφαλίσει ότι οι προσπάθειες για την οικονομική και πολιτική σταθερότητα στη Βενεζουέλα δεν θα υπονομευθούν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κατάληψη δεξαμενόπλοιου με πετρέλαιο στον Ινδικό, λέει το Πεντάγωνο

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο με 700.000 βαρέλια πετρελαίου στον Ινδικό Ωκεανό, παρακάμπτοντας το εμπάργκο Τραμπ σε πλοία προς ή από Βενεζουέλα, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Προορισμός του ήταν η Κίνα.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ινδία θα προμηθεύεται πετρέλαιο από Βενεζουέλα και όχι από Ιράν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι η Ινδία θα αγοράζει πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα αντί για το Ιράν και κάλεσε και την Κίνα να συνάψει παρόμοια συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη βενεζουελάνικη προμήθεια.
Νικολάς Μαδούρο και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Εξάγαμε 50 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από Βενεζουέλα, δεν με νοιάζει ο Μαδούρο

Οι ΗΠΑ εξασφάλισαν 50 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τη Βενεζουέλα, τα οποία ήδη πωλούν, όπως δήλωσε ο Τραμπ. Δεν σκοπεύει να μιλήσει με τον Μαδούρο, που παραμένει κρατούμενος σε αμερικανική φυλακή μετά τα γεγονότα της 3ης Ιανουαρίου.
Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος της Κούβας προς Τραμπ: "Δεν δεχόμαστε υποδείξεις"

Ο Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ απέρριψε την απειλή του Τραμπ, τονίζοντας ότι η Κούβα είναι ανεξάρτητη και δεν δέχεται υποδείξεις, ενώ υπογράμμισε πως η χώρα του θα αμυνθεί απέναντι στις πιέσεις των ΗΠΑ ως το τέλος.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πιέζει πετρελαϊκές για επιστροφή στη Βενεζουέλα με ασφάλεια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνάντησε στελέχη πετρελαϊκών κολοσσών, προτρέποντάς τους να επενδύσουν στα κοιτάσματα της Βενεζουέλας, διαβεβαιώνοντας για την ασφάλεια των επενδύσεων. Οι εταιρείες δηλώνουν έτοιμες για επενδύσεις άνω των 100 δισ. δολαρίων.