ΓΔ: 2456.16 -2.02% Τζίρος: 414.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό

Τραμπ: Η Ινδία θα προμηθεύεται πετρέλαιο από Βενεζουέλα και όχι από Ιράν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι η Ινδία θα αγοράζει πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα αντί για το Ιράν και κάλεσε και την Κίνα να συνάψει παρόμοια συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη βενεζουελάνικη προμήθεια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι η Ινδία θα προχωρήσει στην αγορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα, εγκαταλείποντας τις εισαγωγές από το Ιράν.

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της πτήσης του προς τη Φλόριντα με το Air Force One, ο Τραμπ τόνισε πως "έχουμε ήδη κάνει αυτήν τη συμφωνία, το περίγραμμα της συμφωνίας".

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι και η Κίνα μπορεί να προχωρήσει σε ανάλογη συμφωνία για την αγορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Απειλεί Χούθι και Ιράν με αυστηρή στρατιωτική απάντηση

Ο Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν για τις επιθέσεις των Χούθι κατά σαουδαραβικών πετρελαιοφόρων στην Υεμένη και προειδοποίησε και τα δύο μέρη με «σφοδρή στρατιωτική τιμωρία» σε νέα ανάρτησή του στο Truth Social.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ένταση ΗΠΑ-Ιράν: Νεκροί Ιρανοί στρατιώτες, απειλές Τραμπ, άνοδος πετρελαίου

Ο Τραμπ ανακοίνωσε το τέλος του συμφώνου ειρήνης με το Ιράν και προειδοποίησε για νέα αμερικανικά πλήγματα μετά τις ιρανικές επιθέσεις σε βάσεις στον Κόλπο, ενώ αυξάνονται οι εντάσεις και η τιμή του πετρελαίου.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται διεθνή βοήθεια για τα Στενά του Ορμούζ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στη G7, τόνισε πως δεν χρειάζεται διεθνής βοήθεια για τα Στενά του Ορμούζ μετά από συμφωνία με το Ιράν, αλλά δεν θα ήταν κακή ιδέα λίγα πλοία άλλων χωρών. Ο Μακρόν πρότεινε πάλι διεθνή αποστολή υπό γαλλοβρετανική διοίκηση.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Μόνο δύο πλοία πέρασαν σήμερα τα Στενά του Ορμούζ υπό το ρίσκο

Ελάχιστα πλοία διέπλευσαν τα Στενά του Ορμούζ σήμερα, καθώς οι ναυτιλιακές πλατφόρμες κατέγραψαν μόνο το Disha με φορτίο LNG και το Kaiser να εξέρχονται, εν αναμονή συμφωνίας με το Ιράν για επαναλειτουργία της διόδου.
Σημαία ΗΠΑ και Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η προσωρινή πρόεδρος Βενεζουέλας επισκέπτεται Ινδία για συνομιλίες πετρελαίου

Η προσωρινή πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες, θα επισκεφθεί την Ινδία την ερχόμενη εβδομάδα για συνομιλίες σχετικά με το πετρέλαιο, ενώ εκεί θα βρίσκεται και ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάρκο Ρούμπιο.