ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φρεγάτα πολεμικού ναυτικού

Ο αμερικανικός στρατός βύθισε τρία ναρκοπλοία

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν πλήγματα σε τρία σκάφη που μετέφεραν ναρκωτικά σε διεθνή ύδατα. Τα περισσότερα μέλη εγκατέλειψαν τα πλοία προτού βυθιστούν, ενώ στο πρώτο σκάφος σκοτώθηκαν οι επιβαίνοντες κατά την πρώτη επίθεση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησαν σε πλήγματα κατά τριών σκαφών που θεωρείται ότι μετέφεραν ναρκωτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νότιας Διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων.

Τα σκάφη κινούνταν σε διεθνή ύδατα και είχαν σχηματίσει νηοπομπή, όπως επισημαίνει ο αμερικανικός στρατός.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, «οι ναρκοτρομοκράτες που επέβαιναν στο πρώτο σκάφος σκοτώθηκαν με την πρώτη εμπλοκή». Οι υπόλοιποι εγκατέλειψαν τα δύο άλλα σκάφη, πηδώντας στη θάλασσα και απομακρύνθηκαν πριν τα επόμενα πλήγματα βυθίσουν τα υπόλοιπα πλοία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Δαβάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δαβάκης: Οι νέοι λοχίες θα ενισχύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Θ. Δαβάκης, τόνισε τη σημασία της τελετής ορκωμοσίας των μονίμων λοχιών στα Τρίκαλα, επισημαίνοντας τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και τη φροντίδα για το προσωπικό τους. Παρών και ο μητροπολίτης.
Δεμένο πλοίο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακινητοποιημένα τα πλοία στη Ραφήνα λόγω 24ωρης απεργίας ναυτεργατών

Τα πλοία στη Ραφήνα θα μείνουν δεμένα μέχρι τις 06:00 το Σάββατο 4 Ιουλίου λόγω 24ωρης απεργίας τριών ναυτεργατικών σωματείων, που καταγγέλλουν ελλιπή υποδομή και σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας στο λιμάνι.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια-Ανδρουλάκη: «Ατζέντα 2030» και εθνικά ζητήματα

Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης συζήτησαν θέματα εθνικής άμυνας και δομής των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Άμυνας, μετά από αίτημα του κ. Ανδρουλάκη.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πακιστανικός στρατός κατέρριψε τέσσερα drones από το Αφγανιστάν

Ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε τέσσερα αφγανικά drones που παραβίασαν τα σύνορα στο Μπαλουτσιστάν, ενώ οι Ταλιμπάν απειλούν με αντίποινα για αεροπορικές επιδρομές του Πακιστάν στο ανατολικό Αφγανιστάν.