ΓΔ: 2206.3 -0.21% Τζίρος: 281.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:17:42
Ισραέλ Κατζ πορτρέτο
Ο Ισραέλ Κατζ κατά τη διάρκεια δημόσιας τοποθέτησης με μπλε φόντο.

Ισραήλ: Ο Υπ. Άμυνας αναδιπλώνεται για παραμονή στρατού στη Γάζα

Μετά τις δηλώσεις του περί μη πλήρους αποχώρησης του στρατού από τη Γάζα, ο Ισραηλινός Υπ. Άμυνας Ισραέλ Κατς ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να χτίσει οικισμούς, επιμένοντας στην παραμονή για λόγους ασφαλείας.

Σε αναδίπλωση φαίνεται να προχωρά ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ισραέλ Κατς, μετά τις δηλώσεις του περί μόνιμης παραμονής του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, η ισραηλινή κυβέρνηση δεν σκοπεύει να εγκαθιδρύσει οικισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Νωρίτερα, ο Κατς είχε τονίσει πως για λόγους ασφαλείας ο ισραηλινός στρατός δεν θα αποσυρθεί ποτέ πλήρως από τη Λωρίδα της Γάζας. Είχε επίσης αναφερθεί στη συγκρότηση πολιτικοστρατιωτικής μονάδας στην περιοχή, θέση που έρχεται σε αντίθεση τόσο με τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου όσο και με το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο.

«Βρισκόμαστε βαθιά μέσα στη Γάζα και δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ ολόκληρη τη Γάζα. Δεν θα συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Είμαστε εκεί για να προστατεύσουμε, να αποτρέψουμε αυτό που συνέβη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κατς, αναφερόμενος στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Στη διευκρινιστική του ανακοίνωση, το γραφείο του υπουργού υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση εγκατάστασης οικισμών στη Λωρίδα της Γάζας. Επισημάνθηκε ότι οι δηλώσεις του Κατς προς ηγέτες εποικισμών αφορούσαν αποκλειστικά την ασφάλεια και την αποστολή μονάδων στη βόρεια Γάζα.

Πηγή: Times of Israel

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Δεν επιτρέπει είσοδο ξένων δημοσιογράφων στη Γάζα παρά την εκεχειρία

Η ισραηλινή κυβέρνηση ενημέρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος ξένων δημοσιογράφων στη Γάζα χωρίς συνοδεία, παρά την εκεχειρία, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Διαμαρτυρία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την απαγόρευση 37 ΜΚΟ

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κατακρίνουν την απαγόρευση πρόσβασής τους στη Γάζα από το Ισραήλ, που ζητά λίστες με τα στοιχεία των Παλαιστίνιων υπαλλήλων τους. Την απόφαση αυτή επηρεάζονται συνολικά 37 ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Απαγόρευση εισόδου 37 μεγάλων ξένων ΜΚΟ στη Γάζα

Το Ισραήλ απαγόρευσε την είσοδο σε 37 διεθνείς ΜΚΟ στη Γάζα, επικαλούμενο λόγους ασφαλείας. Το μέτρο προκαλεί ανησυχίες για καθυστερήσεις στην ανθρωπιστική βοήθεια και θέτει ζήτημα εποπτείας παλαιστίνιων εργαζομένων.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ, ΕΕ και ΜΚΟ καταδικάζουν τον αποκλεισμό 37 ΜΚΟ στη Γάζα από το Ισραήλ

Από αύριο 37 ΜΚΟ στη Γάζα αντιμετωπίζουν απαγόρευση αν δεν παραδώσουν ονόματα Παλαιστίνιων υπαλλήλων, μέτρο που καταδικάζουν ΟΗΕ, ΕΕ και Χαμάς. Το Ισραήλ αναφέρει ότι στόχος είναι η αποτροπή σχέσεων με τρομοκρατία.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου με έμφαση στη συμφωνία κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Σήμερα ο Νετανιάχου συναντά τον Τραμπ για να συζητήσουν για τη Λωρίδα της Γάζας, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και άλλα κρίσιμα ζητήματα, με φόντο το αδιέξοδο στην ανακωχή και την εύθραυστη ειρήνη στην περιοχή.