ΓΔ: 2099.35 0.78% Τζίρος: 161.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Είσοδος κτιρίου BBC
Η είσοδος του κεντρικού κτιρίου του BBC στο Λονδίνο με περιστρεφόμενες πόρτες και γυάλινη πρόσοψη.

Ο απερχόμενος διευθυντής του BBC επαινεί το δίκτυο για τη δημοσιογραφία του

Ο απερχόμενος γενικός διευθυντής του BBC, Τιμ Ντέιβι, εξέφρασε την περηφάνια του για τη δουλειά των δημοσιογράφων του BBC, μετά την παραίτησή του λόγω κατηγοριών για μεροληψία και απειλές νομικών ενεργειών από τον Τραμπ.

Ο απερχόμενος γενικός διευθυντής του BBC, Τιμ Ντέιβι, εξέφρασε την υπερηφάνειά του για τη δημοσιογραφία του δικτύου, μόλις δύο ημέρες μετά την παραίτησή του. Η αποχώρησή του ήρθε σε μια περίοδο έντονων κατηγοριών για μεροληψία και απειλές για νομικές ενέργειες από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε δηλώσεις του, ο Ντέιβι ανέφερε: "Είμαι πολύ, πολύ υπερήφανος για τους δημοσιογράφους μας σε αυτό το κτίριο. Κάνουν δουλειά που θεωρώ ότι είναι απίστευτα σημαντική", επισημαίνοντας τη συμβολή της δημοσιογραφικής ομάδας του BBC.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη διευθύνουσα σύμβουλο του τμήματος ειδήσεων, η οποία επίσης παραιτήθηκε την Κυριακή, γεγονός που οδήγησε σε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία του δικτύου και απασχόλησε έντονα τον βρετανικό Τύπο.

Ο Ντέιβι, που ανέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή το 2020, προσπάθησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες για το μέλλον του BBC, δηλώνοντας πως "το BBC θα τα πάει πολύ καλά και στηρίζω τους πάντες στην ομάδα".

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε το BBC με προσφυγή στη δικαιοσύνη, μετά από μοντάζ που έγινε σε ομιλία του το 2021, κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο. Το BBC χαρακτήρισε το περιστατικό ως "λάθος κρίσεως".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ καταθέτει μήνυση κατά του BBC στα βρετανικά δικαστήρια

Ο Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του BBC, διεκδικώντας έως 5 δισ. δολάρια, καθώς θεωρεί ότι παραποίησαν ομιλία του. Παρά τη συγγνώμη του BBC, το κατηγορεί για απάτη και ζητά οικονομική αποζημίωση.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ απειλεί το BBC με αγωγή 1 δισ. για ντοκιμαντέρ με μονταρισμένη ομιλία

Ο Τραμπ απείλησε το BBC με αγωγή 1 δισ. δολαρίων για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά από παραπλανητικό μοντάζ ομιλίας του σε ντοκιμαντέρ του 2024, ζητώντας από το δίκτυο να αποσύρει το ντοκιμαντέρ και να ζητήσει συγγνώμη.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα φραστική επίθεση Τραμπ σε γυναίκα δημοσιογράφο στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ αποκάλεσε "ηλίθια" δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια έντονης συζήτησης για επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς, συνεχίζοντας τις προσβολές προς τα ΜΜΕ, ενώ άσκησε κριτική και στη μεταναστευτική πολιτική Μπάιντεν.
Είσοδος κτιρίου BBC
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μάικλ Πρέσκοτ: Το BBC δεν έχει θεσμική μεροληψία, σύμφωνα με επιτροπή

Ο συντάκτης του επίμαχου υπομνήματος τόνισε ότι το BBC δεν είναι θεσμικά προκατειλημμένο κι ελπίζει οι επικρίσεις να φέρουν βελτιώσεις, μετά το κύμα παραιτήσεων και τη νομική απειλή Τραμπ για αποζημίωση 5 δισ. δολαρίων.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Στήριξη στις αμερικανικές πρωτοβουλίες ειρήνης για Ουκρανία

Η Βρετανία στηρίζει την προσπάθεια του Τραμπ για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και καλεί τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της, ζητώντας άμεσο τέλος στην εισβολή, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού ΥΠΕΞ.