ΓΔ: 2364.66 0.74% Τζίρος: 165.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:40:42
Είσοδος κτιρίου BBC
Η είσοδος του κεντρικού κτιρίου του BBC στο Λονδίνο με περιστρεφόμενες πόρτες και γυάλινη πρόσοψη.

Το BBC απαντά στην αγωγή δυσφήμησης του Τραμπ στη Βρετανία-ΗΠΑ

Το BBC ανακοίνωσε ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό του στην αγωγή ύψους 10 δισ. δολαρίων που κατατέθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ, αποφεύγοντας περαιτέρω σχόλια για τη νομική διαδικασία και ζητώντας συγγνώμη για προηγούμενο λάθος.

Το BBC ανακοίνωσε ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στην αγωγή για δυσφήμηση που κατέθεσε στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος διεκδικεί αποζημίωση ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το βρετανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.

Σε σχετική ανακοίνωση, εκπρόσωπος του BBC δήλωσε: «Όπως έχουμε ήδη καταστήσει σαφές, θα υπερασπιστούμε αυτή την υπόθεση. Δεν πρόκειται να κάνουμε άλλα σχόλια για τις εν εξελίξει νομικές διαδικασίες». Το BBC έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη για λάθος σε επεξεργασμένα αποσπάσματα ομιλίας του Τραμπ, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, δημιουργούσαν την εντύπωση ότι προέτρεψε τους υποστηρικτές του να επιτεθούν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Είσοδος κτιρίου BBC
ΔΙΕΘΝΗ

Το Λονδίνο: Η αγωγή Τραμπ κατά BBC αφορά το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο

Το γραφείο του Κιρ Στάρμερ δήλωσε πως τυχόν νομικές ενέργειες κατά του BBC αφορούν το ίδιο το δίκτυο, επισημαίνοντας την ανεξαρτησία του, μετά τη μήνυση Τραμπ για δημοσιεύματα που θεωρεί δυσφημιστικά και μεροληπτικά.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ απειλεί το BBC με αγωγή 1 δισ. για ντοκιμαντέρ με μονταρισμένη ομιλία

Ο Τραμπ απείλησε το BBC με αγωγή 1 δισ. δολαρίων για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά από παραπλανητικό μοντάζ ομιλίας του σε ντοκιμαντέρ του 2024, ζητώντας από το δίκτυο να αποσύρει το ντοκιμαντέρ και να ζητήσει συγγνώμη.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρίγκιπας Χάρι καλεί τον Τραμπ να σεβαστεί τους ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Ο πρίγκιπας Χάρι απάντησε στον Τραμπ, τονίζοντας ότι οι θυσίες των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν αξίζουν αλήθεια και σεβασμό, αναφέροντας πως υπηρέτησε εκεί και το Ηνωμένο Βασίλειο είχε 457 απώλειες.
Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: «Αποκρουστική» η δήλωση Τραμπ για τα νατοϊκά στρατεύματα

Ο Κιρ Στάρμερ χαρακτήρισε τις δηλώσεις Τραμπ για τη δράση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν «προσβλητικές και αποκρουστικές», δηλώνοντας ότι προκάλεσαν πόνο στις οικογένειες θυμάτων κι απέτισε φόρο τιμής στους 457 Βρετανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν.
Μπιγκ Μπεν Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Αντιδράσεις μετά τα σχόλια Τραμπ για το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

Ο Τραμπ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε Βρετανούς βουλευτές και βετεράνους, ισχυριζόμενος πως τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ απέφυγαν τη γραμμή του μετώπου στο Αφγανιστάν και δηλώνοντας πως «δεν τους χρειασθήκαμε ποτέ».