ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Είσοδος κτιρίου BBC
Η είσοδος του κεντρικού κτιρίου του BBC στο Λονδίνο με περιστρεφόμενες πόρτες και γυάλινη πρόσοψη.

Το BBC απαντά στην αγωγή δυσφήμησης του Τραμπ στη Βρετανία-ΗΠΑ

Το BBC ανακοίνωσε ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό του στην αγωγή ύψους 10 δισ. δολαρίων που κατατέθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ, αποφεύγοντας περαιτέρω σχόλια για τη νομική διαδικασία και ζητώντας συγγνώμη για προηγούμενο λάθος.

Το BBC ανακοίνωσε ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στην αγωγή για δυσφήμηση που κατέθεσε στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος διεκδικεί αποζημίωση ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το βρετανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.

Σε σχετική ανακοίνωση, εκπρόσωπος του BBC δήλωσε: «Όπως έχουμε ήδη καταστήσει σαφές, θα υπερασπιστούμε αυτή την υπόθεση. Δεν πρόκειται να κάνουμε άλλα σχόλια για τις εν εξελίξει νομικές διαδικασίες». Το BBC έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη για λάθος σε επεξεργασμένα αποσπάσματα ομιλίας του Τραμπ, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, δημιουργούσαν την εντύπωση ότι προέτρεψε τους υποστηρικτές του να επιτεθούν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Είσοδος κτιρίου BBC
ΔΙΕΘΝΗ

Το Λονδίνο: Η αγωγή Τραμπ κατά BBC αφορά το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο

Το γραφείο του Κιρ Στάρμερ δήλωσε πως τυχόν νομικές ενέργειες κατά του BBC αφορούν το ίδιο το δίκτυο, επισημαίνοντας την ανεξαρτησία του, μετά τη μήνυση Τραμπ για δημοσιεύματα που θεωρεί δυσφημιστικά και μεροληπτικά.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ απειλεί το BBC με αγωγή 1 δισ. για ντοκιμαντέρ με μονταρισμένη ομιλία

Ο Τραμπ απείλησε το BBC με αγωγή 1 δισ. δολαρίων για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά από παραπλανητικό μοντάζ ομιλίας του σε ντοκιμαντέρ του 2024, ζητώντας από το δίκτυο να αποσύρει το ντοκιμαντέρ και να ζητήσει συγγνώμη.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ καλεί τους οπαδούς του να μποϊκοτάρουν τον Σπρίνγκστιν

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τους υποστηρικτές του να μποϊκοτάρουν τις συναυλίες του Μπρους Σπρίνγκστιν, χαρακτηρίζοντάς τον "μέτριο" και "ξερό δαμάσκηνο", ενώ τόνισε πως πάσχει από "σύνδρομο διαταραχής κατά του Τραμπ".
Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Θα πράξω προς το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου για το NATO

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ διαβεβαίωσε ότι θα λαμβάνει αποφάσεις βάσει του εθνικού συμφέροντος, απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις Τραμπ περί ενδεχόμενης αποχώρησης των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Έκρινε αντισυνταγματικό το διάταγμα Τραμπ για τα δημόσια δίκτυα

Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε παράνομη την απόφαση Τραμπ να διακόψει τη χρηματοδότηση του NPR και του PBS. Το εκτελεστικό διάταγμα ακολουθούσε την κατάργηση χρηματοδότησης 1,1 δισ. δολαρίων για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.