ΓΔ: 2299.87 3.17% Τζίρος: 441.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε επίσημη εμφάνιση με σοβαρή έκφραση, κατάλληλο για πολιτικά άρθρα.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ στο εξώφυλλο του Time με φωτογραφία που δεν του αρέσει

Ο Τραμπ δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στο εξώφυλλο του Time για τη «νίκη» του στην εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς, αλλά δυσαρεστήθηκε με τη φωτογραφία, επειδή τα μαλλιά του δεν φαίνονται όπως θα ήθελε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι βρέθηκε στο πρωτοσέλιδο του περιοδικού Time, το οποίο αναδεικνύει τον "θρίαμβό του" μετά την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τη φωτογραφία που επιλέχθηκε, σημειώνοντας ότι "έχει εξαφανίσει τα μαλλιά του".

Η φωτογραφία του εξωφύλλου εστιάζει στο πρόσωπο του Τραμπ με γκρο πλαν και χαμηλή γωνία λήψης, ενώ διακρίνεται ένα διακριτικό λευκό φωτοστέφανο πάνω από το κεφάλι του. Η επιλογή αυτή δεν φάνηκε ιδιαίτερα κολακευτική για τον ίδιο, ο οποίος δίνει μεγάλη σημασία στη δημόσια εικόνα του.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο Τραμπ ανέφερε πως «το περιοδικό Time έγραψε ένα αρκετά καλό κείμενο για μένα, αλλά η φωτογραφία είναι ίσως η χειρότερη όλων των εποχών». Πρόσθεσε επίσης ότι «εξαφάνισαν τα μαλλιά μου, μετά πρόσθεσαν κάτι να επιπλέει πάνω από το κεφάλι μου που έμοιαζε με πλωτό στέμμα, αλλά εξαιρετικά μικρό. Πράγματι παράξενο!», σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της φωτογράφισης.

Ο Τραμπ τόνισε ότι «ουδέποτε του άρεσε να φωτογραφίζεται από χαμηλές γωνίες» και χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη φωτογραφία «πολύ κακή και άξια αποδοκιμασίας».

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ καταχειροκροτήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Κνεσέτ, του ισραηλινού κοινοβουλίου, ενώ δέχθηκε επαίνους κατά τη διεθνή σύνοδο κορυφής για τη Γάζα στην Αίγυπτο, μετά τη συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο ίδιος δήλωσε στην Αίγυπτο: «Πετύχαμε μαζί αυτό που όλος ο κόσμος θεωρούσε αδύνατο. Επιτέλους, έχουμε ειρήνη στη Μέση Ανατολή», αν και δεν στάθηκε ιδιαίτερα στην εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου 20 σημείων, το οποίο προδιαγράφεται ως δύσκολο εγχείρημα.

Παρά τη δημοσιονομική παράλυση που επικρατεί στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες και τις αντιπαραθέσεις με την αντιπολίτευση, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έλαβε σπάνιες φιλοφρονήσεις ακόμη και από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών. Μεταξύ αυτών, ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον αναγνώρισε ότι «πρέπει να του αναγνωριστεί η αξία» για τη συμφωνία στη Γάζα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Έτοιμοι για όλα τα σενάρια, διαρκής επαφή με ΗΠΑ για Ιράν

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για κάθε πιθανό σενάριο, επισημαίνοντας τον πλήρη συντονισμό με τις ΗΠΑ και στόχο την απομάκρυνση εμπλουτισμένου ουρανίου και τη διάλυση των πυρηνικών δυνατοτήτων του Ιράν.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ αγνοεί πιθανή συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, λέει ισραηλινή πηγή

Ισραηλινή πηγή ανέφερε ότι το Ισραήλ αγνοούσε πιθανή συμφωνία Τραμπ με το Ιράν για λήξη του πολέμου και άνοιγμα της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, ενώ προετοιμαζόταν για κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Τέλος στον πόλεμο με το Ιράν αν τηρηθούν οι συμφωνίες

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως αν το Ιράν τηρήσει τις συμφωνίες, μπορεί να τελειώσει η σύγκρουση ΗΠΑ-Ισραήλ με το Ιράν και να ανοίξει το Στενό του Ορμούζ. Διαφορετικά, απειλεί με κλιμάκωση στρατιωτικών επιθέσεων.
Πανοραμική Γάζας πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Καταδίκη της αποστολής Global Sumud Flotilla

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τον στολίσκο για τη Γάζα που αναχαιτίστηκε από το Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς τον αντιπαραγωγική πρωτοβουλία υπέρ της Χαμάς και προσπάθεια υπονόμευσης του ειρηνευτικού σχεδίου Τραμπ, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν προς Τραμπ: Προειδοποίηση για «δυσμενείς συνέπειες» αν δράσει κατά Ιράν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τον Τζο Μπάιντεν για τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει πιθανή στρατιωτική ενέργεια ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν, επηρεάζοντας όχι μόνο την περιοχή αλλά και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.