ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ ποζάρει στον Λευκό Οίκο με σοβαρή έκφραση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Νέοι δασμοί 100% και περιορισμοί λογισμικού κατά της Κίνας από Τραμπ

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ θα αυξήσουν κατά 100% τους τελωνειακούς δασμούς στα κινεζικά προϊόντα από 1ης Νοεμβρίου ή νωρίτερα και θα επιβληθούν περιορισμοί στις εξαγωγές στρατηγικού λογισμικού στην Κίνα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Truth Social ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να επιβάλουν επιπλέον τελωνειακούς δασμούς ύψους 100% στα κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στη χώρα. Οι νέοι δασμοί θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες και αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου ή και νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, το μέτρο αποτελεί απάντηση στην «εξαιρετικά επιθετική στάση για το εμπόριο» που ακολουθεί η Κίνα. Παράλληλα, ο ίδιος προανήγγειλε την επιβολή περιορισμών στις εξαγωγές προϊόντων λογισμικού στρατηγικής σημασίας προς την Κίνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ επισκέπτεται την Κίνα 31 Μαρτίου - 2 Απριλίου εν μέσω εντάσεων

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί την Κίνα από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου για κρίσιμες συνομιλίες με τον Σι Τζινπίνγκ, με το επίκεντρο στη συνέχιση της εμπορικής εκεχειρίας. Πρόκειται για μια επίσκεψη με σημαντικό συμβολισμό.
ΗΠΑ και Κίνα χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Η συμφωνία με Οτάβα δεν στρέφεται κατά τρίτων μετά τις απειλές Τραμπ

Η Κίνα ξεκαθάρισε πως η νέα εμπορική της συμφωνία με τον Καναδά δεν στρέφεται εναντίον άλλων χωρών, ενώ ο Καναδάς αναζητά νέες αγορές στην Ασία και Ευρώπη, εν μέσω αμερικανικών απειλών για αυξημένους δασμούς.
Ουρανοξύστης Πεκίνου νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Νόμιμοι οι περιορισμοί στις εξαγωγές σπάνιων γαιών στις ΗΠΑ

Η Κίνα υπερασπίστηκε τους ελέγχους στις εξαγωγές σπανίων γαιών και εξοπλισμού, αποκαλώντας τους «νόμιμους», ενώ χαρακτήρισε τους δασμούς του Τραμπ «υποκριτικούς», χωρίς ωστόσο να επιβάλει νέα μέτρα σε αμερικανικά προϊόντα.
ΗΠΑ Κίνα εμπορικός πόλεμος
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» λόγω των δασμών

Οξύτερη γίνεται η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας, μετά την απειλή Τραμπ για νέους δασμούς 100% στα κινεζικά προϊόντα από 1η Νοεμβρίου. Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για διπλά στάνταρ, καθώς απαντά με περιορισμούς στις εξαγωγές σπανίων γαιών.
ΗΠΑ και Κίνα χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα επικρίνει τις ΗΠΑ για υποκρισία σχετικά με τους νέους δασμούς

Η Κίνα κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «δυο μέτρα και δυο σταθμά» με αφορμή την εξαγγελία Τραμπ για νέους δασμούς 100% στα κινεζικά προϊόντα, χαρακτηρίζοντας την αμερικανική κίνηση ως ενδεικτική αυτής της τακτικής.