Ο στολίσκος για τη Γάζα ανακοίνωσε ότι το τελευταίο πλοίο του, με όνομα Marinette, αναχαιτίστηκε ενώ κατευθυνόταν προς το παλαιστινιακό έδαφος. Σύμφωνα με την οργάνωση, το περιστατικό σημειώθηκε στις 10:29 τοπική ώρα, σε απόσταση περίπου 42,5 ναυτικών μιλίων από τη Γάζα.
Η ίδια πηγή ενημέρωσε ότι συνολικά τις τελευταίες δύο ημέρες, «οι ναυτικές δυνάμεις της ισραηλινής κατοχής αναχαίτισαν παρανόμως τα 42 πλοία μας - καθένα από τα οποία μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, εθελοντές και την αποφασιστικότητα να σπάσει η παράνομη πολιορκία που έχει επιβληθεί στη Γάζα». Οι ενέργειες αυτές έχουν προκαλέσει διαδηλώσεις σε ξένες χώρες.
Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής σε σχετικό αίτημα για σχολιασμό από το Γαλλικό Πρακτορείο.