ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Εκκλησία στη Σλοβενία
Ροζ εκκλησία στη Σλοβενία με τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανάμεσα σε αστικά κτίρια.

Σλοβενία: Απαγορεύει την είσοδο στη χώρα στον Νετανιάχου

Η Σλοβενία απαγόρευσε την είσοδο στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου, μετά από παρόμοια μέτρα κατά δύο ακροδεξιών Ισραηλινών υπουργών.

Η Σλοβενία αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η απόφαση αυτή ακολουθεί την προηγούμενη απαγόρευση εισόδου σε δύο ακροδεξιούς υπουργούς της ισραηλινής κυβέρνησης τον Ιούλιο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της σλοβενικής κυβέρνησης.

Η Σλοβενία, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει υιοθετήσει σαφή στάση απέναντι στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Τον περασμένο χρόνο αναγνώρισε επίσημα το παλαιστινιακό κράτος, ενώ τον Αύγουστο προχώρησε σε επιβολή εμπάργκο όπλων προς το Ισραήλ. Παράλληλα, έχει θεσπίσει απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων που παράγονται σε παλαιστινιακά εδάφη τα οποία τελούν υπό ισραηλινή κατοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Σλοβενίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σλοβενία αίρει το εμπάργκο όπλων και την απαγόρευση εισόδου στον Νετανιάχου

Η νέα συντηρητική κυβέρνηση της Σλοβενίας του Γιάνες Γιάνσα ήρε το εμπάργκο όπλων και την απαγόρευση εισόδου σε βάρος του Ισραήλ και του πρωθυπουργού Νετανιάχου, που είχαν επιβληθεί λόγω του πολέμου στη Γάζα.
Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία, Σλοβενία και Ιρλανδία ζητούν συζήτηση για αναστολή συμφωνίας ΕΕ-Ισραήλ

Η Ισπανία, η Σλοβενία και η Ιρλανδία ζήτησαν από την ΕΕ να εξετάσει την αναστολή της Συμφωνίας Σύνδεσης με το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο Ισπανός ΥΠΕΞ λίγο πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ οφείλει να ενισχύσει την προστασία των συνόρων της

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κάλεσε για κοινή ευρωπαϊκή απάντηση ώστε να ενισχυθούν τα σύνορα της ΕΕ μετά την κρίση στη Θέουτα, προτείνοντας αυξημένη εποπτεία και, αν χρειαστεί, τη χρήση φυσικών φρακτών.
Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Απαραίτητη η συνεργασία για τον επιτυχή αφοπλισμό της Χαμάς

Η συμφωνία για τον αφοπλισμό της Χαμάς θα κριθεί από την πλήρη εφαρμογή της από όλες τις πλευρές, τόνισε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάγια Κάλας, ενώ μίλησε για δυσκολίες στην επαλήθευση και αναγκαία αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα.
Πανόραμα της Βιέννης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστρία: Η Ελλάδα πρότυπο επιτυχών μεταρρυθμίσεων, λέει ο Στόκερ

Ο Αυστριακός καγκελάριος συνεχάρη τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη για τις μεταρρυθμίσεις που έκαναν την Ελλάδα ανθεκτική οικονομία, τονίζοντας τα κοινά συμφέροντα, τη συνεργασία στον τουρισμό και τον ρόλο της χώρας στη μετανάστευση.