ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Εκκλησία στη Σλοβενία
Ροζ εκκλησία στη Σλοβενία με τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανάμεσα σε αστικά κτίρια.

Σλοβενία: Απαγορεύει την είσοδο στη χώρα στον Νετανιάχου

Η Σλοβενία απαγόρευσε την είσοδο στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου, μετά από παρόμοια μέτρα κατά δύο ακροδεξιών Ισραηλινών υπουργών.

Η Σλοβενία αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η απόφαση αυτή ακολουθεί την προηγούμενη απαγόρευση εισόδου σε δύο ακροδεξιούς υπουργούς της ισραηλινής κυβέρνησης τον Ιούλιο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της σλοβενικής κυβέρνησης.

Η Σλοβενία, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει υιοθετήσει σαφή στάση απέναντι στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Τον περασμένο χρόνο αναγνώρισε επίσημα το παλαιστινιακό κράτος, ενώ τον Αύγουστο προχώρησε σε επιβολή εμπάργκο όπλων προς το Ισραήλ. Παράλληλα, έχει θεσπίσει απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων που παράγονται σε παλαιστινιακά εδάφη τα οποία τελούν υπό ισραηλινή κατοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Ρέικιαβικ: Δημοψήφισμα για ένταξη στην ΕΕ ανακοίνωσε η πρωθυπουργός

Η Ισλανδία σχεδιάζει δημοψήφισμα για επανέναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Φροσταντότιρ. Οι εξελίξεις προέκυψαν μετά από αύξηση του κόστους διαβίωσης και τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ναρέντρα Μόντι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μόντι επισκέπτεται το Ισραήλ για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, επισκέπτεται το Ισραήλ για να ενισχύσει τη συνεργασία σε άμυνα, εμπόριο και τεχνολογία, ενώ ινδικές εταιρείες και ο στρατός ήδη συνεργάζονται στενά με το Ισραήλ στους τομείς αυτούς.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: «Έτοιμοι για όλα τα σενάρια» στη σύγκρουση Ιράν-ΗΠΑ

Ο Νετανιάχου τόνισε στη Βουλή ότι το Ισραήλ ζει δύσκολες μέρες λόγω της έντασης με Ιράν και ΗΠΑ. Επανέλαβε πως αν το Ιράν επιτεθεί, το Ισραήλ θα απαντήσει με ισχύ που δεν μπορούν να φανταστούν οι αγιατολάδες.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ εντάσσεται στο συμβούλιο ειρήνης υπό τον Τραμπ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα γίνει μέλος του «Συμβουλίου της Ειρήνης» του Ντόναλντ Τραμπ, όπως δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον και μετά από συνάντηση με τον Τραμπ και τον υπουργό Εξωτερικών Ρούμπιο.