ΓΔ: 2018.57 1.17% Τζίρος: 110.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:40:33
Ιβέτ Κούπερ
Φώτο: Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ιβέτ Κούπερ, Credits: Shutterstock

Κούπερ: Ρίσκο άμεσης αντιπαράθεσης ΝΑΤΟ–Ρωσίας από τις προκλήσεις

Η Βρετανίδα ΥΠΕΞ Ιβέτ Κούπερ κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει τις προκλήσεις, προειδοποιώντας ότι κάθε παραβίαση χωρών-μελών ΝΑΤΟ μπορεί να οδηγήσει σε άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τη Ρωσία, τονίζοντας ότι κάθε εισβολή σε εδάφη χωρών-μελών του ΝΑΤΟ εγκυμονεί τον κίνδυνο για άμεση ένοπλη σύγκρουση.

 Η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι η Συμμαχία παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πολεμικών αεροσκαφών που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η Ιβέτ Κούπερ σημείωσε: «Οι απερίσκεπτες ενέργειές σας εγείρουν τον κίνδυνο μιας άμεσης ένοπλης αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας»

Παράλληλα, διαμήνυσε ότι η συμμαχία έχει καθαρά αμυντικό χαρακτήρα, επισημαίνοντας: «Η Συμμαχία μας είναι αμυντική, αλλά να είστε σίγουροι ότι είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους ουρανούς και το έδαφος του ΝΑΤΟ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Ρωσική απειλή επιμένει, λέει ο Φινλανδός ΥΠΑΜ – Στήριξη στην PURL

Ο Φινλανδός υπουργός Άμυνας Άντι Χάκανεν δήλωσε ότι η Ρωσία θα παραμείνει απειλή για το ΝΑΤΟ και μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώνοντας αύξηση ρωσικών δυνάμεων και ενίσχυση σχέσεων με την Κίνα.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

NATO: Έκτακτη σύσκεψη Υπ. Άμυνας για ρωσικά drones στον εναέριο χώρο

Στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Άμυνας ΝΑΤΟ και ΕΕ, με έμφαση στη ρωσική απειλή, την ενίσχυση αμυντικών δαπανών, τις ευρωπαϊκές αμυντικές ικανότητες και τη στήριξη της Ουκρανίας.
Μαχητικό αεροσκάφος F-35
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανικά μαχητικά σε 12ωρη επιχείρηση του ΝΑΤΟ κοντά στη Ρωσία

Δύο βρετανικά στρατιωτικά αεροσκάφη συμμετείχαν σε 12ωρη κοινή αποστολή με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας, έπειτα από παραβιάσεις του εναέριου χώρου. Η αποστολή στέλνει μήνυμα ενότητας προς τη Μόσχα.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Άμεση απάντηση αν η Ευρώπη προκαλέσει τη Ρωσία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε πως η Ρωσία θα απαντήσει άμεσα σε περίπτωση ευρωπαϊκής πρόκλησης, ωστόσο τόνισε ότι δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ. Επεσήμανε ακόμη την ιστορική ετοιμότητα της Ρωσίας για αντεπίθεση.