ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:33:02
Άλ Χουνταϊντά λιμάνι
Φωτογραφία Shutterstock

Οι Χούθι ανακοίνωσαν επίθεση με drones και πύραυλο σε πλοίο στην Ερυθρά

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι έπληξαν με drones και πύραυλο εμπορικό πλοίο στη βόρεια Ερυθρά Θάλασσα, λόγω σύνδεσής του με το Ισραήλ.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης γνωστοποίησαν ότι προχώρησαν σε επίθεση με δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και έναν πύραυλο εναντίον εμπορικού πλοίου στη βόρεια Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε επειδή το πλοίο διατηρούσε άμεση σχέση με το Ισραήλ, στοιχείο που οι ίδιοι θεωρούν κρίσιμη παράμετρο στις επιχειρήσεις τους. Οι Χούθι χαρακτηρίζονται ως προσκείμενοι στο Ιράν και έχουν αναλάβει επανειλημμένως ευθύνες για επιθέσεις σε πλοία που συνδέονται με ισραηλινά ή δυτικά συμφέροντα στην περιοχή.

Η οργάνωση δεν ενημέρωσε για τον ακριβή χρόνο πραγματοποίησης της επίθεσης, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές στο πλοίο ή τραυματισμούς. Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα αυξάνουν την ανησυχία παγκοσμίως για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και τη σταθερότητα των θαλάσσιων εμπορικών ροών στην ευρύτερη

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Καπετάνιος και πλοιοκτήτης του Magic Seas μιλούν για την επίθεση των Χούθι

Τρεις μήνες μετά την επίθεση Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, το Magic Seas και το πλήρωμά του επιστρέφουν στην επικαιρότητα με ντοκουμέντα και εξομολογήσεις για τις δραματικές στιγμές που βίωσαν κατά τη βύθιση του πλοίου.
Ένοπλος στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Χούθι ανέλαβαν επίθεση στο ολλανδικό φορτηγό Minervagracht

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση με πύραυλο στο ολλανδικό πλοίο Minervagracht ανοιχτά της Υεμένης. Δύο ναυτικοί τραυματίστηκαν, το πλήρωμα μεταφέρθηκε σε ελληνική και γαλλική φρεγάτα και έφτασε στο Τζιμπουτί.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Πυρκαγιά στο Minervagracht που πλέει ακυβέρνητο μετά από επίθεση στην Υεμένη

Το ολλανδικό φορτηγό Minervagracht, που υπέστη έκρηξη με δύο τραυματίες και απομάκρυνση πληρώματος, παραμένει ακυβέρνητο στον κόλπο του Άντεν. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ευθύνονται οι Χούθι για την επίθεση.
Εμπορικό πλοίο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Επίθεση σε ολλανδικό πλοίο 128 ν.μ. από το λιμάνι Άντεν

Επίθεση δέχτηκε το ολλανδικό φορτηγό πλοίο MV MINERVAGRACHT στα ανοιχτά της Υεμένης, προκαλώντας πυρκαγιά. Η επιχείρηση EUNAVFOR ASPIDES διέσωσε και τα 19 μέλη του πληρώματος, με έναν τραυματία να μεταφέρεται στο Τζιμπουτί.