ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πάπας Λέων στο Βατικανό
Ο Πάπας Λέων XIV μιλά καθιστός, συνοδεία δύο κληρικών στο Βατικανό, σε τελετουργική στιγμή.

Επίσκεψη Χέρτσογκ στο Βατικανό για συνομιλίες με τον πάπα Λέοντα

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ επισκέπτεται το Βατικανό, όπου θα συναντηθεί με τον πάπα Λέοντα για απελευθέρωση ομήρων, αντισημιτισμό και προστασία κοινοτήτων.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, θα επισκεφθεί μεθαύριο Πέμπτη το Βατικανό, έπειτα από πρόσκληση του πάπα Λέοντα. Η επίσκεψη θα είναι μονοήμερη και εντάσσεται στις προσπάθειες ενίσχυσης του διαλόγου για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ισραηλινής προεδρίας, ο Χέρτσογκ θα συναντηθεί με τον πάπα αλλά και με τον επικεφαλής της διπλωματίας του Βατικανού, καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν. Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται επίσης επισκέψεις στα Αρχεία και στη Βιβλιοθήκη του Βατικανού.

Οι συνομιλίες αναμένεται να εστιάσουν στην απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα, στην αντιμετώπιση του παγκόσμιου αντισημιτισμού, καθώς και στην προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής. Παράλληλα θα συζητηθούν και άλλα ζητήματα πολιτικού χαρακτήρα.

Ο πάπας Λέων, ο πρώτος αμερικανός ποντίφικας, έχει κλιμακώσει το τελευταίο διάστημα τις εκκλήσεις του για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

 Την περασμένη εβδομάδα απηύθυνε νέα «ισχυρή έκκληση» για μόνιμη εκεχειρία, απελευθέρωση των ομήρων και ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον παλαιστινιακό πληθυσμό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πορτραίτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκκληση να πάψουν οι πόλεμοι έκανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

«Οι θρησκευτικοί ηγέτες, περισσότερο από άλλες εποχές, δεν είναι μόνο για το κήρυγμα, τη θεωρία, τα βιβλία και τα συγγράμματα, αλλά για το πώς είναι δυνατόν όλα αυτά να γίνουν καθημερινή πράξη», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποίηση για επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Η ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» προειδοποιεί για πιθανές επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα μετά από επίθεση Χούθι με ρουκέτες κατά του Ισραήλ, ενώ εχθρικές ενέργειες σταμάτησαν μετά την εκεχειρία στις 9/10/2025.
Ένοπλος στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Δεύτερη επίθεση των Χούθι κατά Ισραήλ εντός 24 ωρών

Οι Χούθι ανακοίνωσαν δεύτερη επίθεση κατά του Ισραήλ σε 24 ώρες με πυραύλους και drones, δεσμευόμενοι για συνέχιση των επιχειρήσεων, γεγονός που αυξάνει τις περιφερειακές εντάσεις λόγω της επιρροής τους στη Μέση Ανατολή.