ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας σε επίσημη εκδήλωση στις ΗΠΑ.

Τραμπ: Οι Ουκρανοί θα αποφασίσουν αν θα ανταλλάξουν εδάφη με τη Ρωσία

Ο πρόεδρος τόνισε πως η Ουκρανία θα αποφασίσει μόνη της για συνομιλίες ανταλλαγής εδαφών με τη Ρωσία, λίγο πριν τη σύνοδο με τον Πούτιν στην Αλάσκα.

H Ουκρανία θα έχει την ελευθερία επιλογής για το εάν θα εισέλθει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων περί ανταλλαγής εδαφών με τη Ρωσία δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός ηγέτης απέφυγε να καθορίσει συγκεκριμένη γραμμή πολιτικής, επισημαίνοντας πως η σχετική απόφαση ανήκει στο Κίεβο.

Οι δηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης προς δημοσιογράφους, ενώ ο Τραμπ επέβαινε στο αμερικανικό προεδρικό αεροσκάφος, το Air Force One, με πορεία προς την Αλάσκα. Εκεί, σε λίγες ώρες, είχε προγραμματιστεί σύνοδος κορυφής με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, μια συνάντηση που προκάλεσε έντονο παγκόσμιο ενδιαφέρον λόγω της γεωπολιτικής της σημασίας.

Κρίσιμη Συνάντηση για την Ουκρανική Κρίση

Στη διάρκεια του ταξιδιού, ο Τραμπ ανάρτησε στο Truth Social, χρησιμοποιώντας κεφαλαία γράμματα, το μήνυμα «Υψηλό διακύβευμα!!!», λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η επτάωρη πτήση προς το Άνκορατζ. Τοποθεσίες όπως το Άνκορατζ, που φιλοξενεί τη σύνοδο, αποκτούν αυξημένη σημασία, καθώς η έκβαση των συνομιλιών μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά την πορεία και το μέλλον της Ουκρανίας, μιας χώρας που έχει δοκιμαστεί σκληρά από τον πόλεμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζελένσκι και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι καλεί Τραμπ να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στον Πούτιν

Ο Ζελένσκι κάλεσε τον Τραμπ να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στον Πούτιν, λέγοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος «δεν είναι ισχυρότερος από τη Χαμάς», σε συνέντευξη στο NBC. Ο Τραμπ έχει υποσχεθεί να τερματίσει τους πολέμους αν εκλεγεί.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώθηκε η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν λόγω ακραίων ρωσικών απαιτήσεων για Ουκρανία

ΗΠΑ ακύρωσαν συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στη Βουδαπέστη λόγω σκληρών ρωσικών απαιτήσεων για την Ουκρανία, σύμφωνα με Financial Times. Η απόφαση ακολούθησε έντονη τηλεφωνική συνομιλία υπουργών. Το Reuters δεν επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ρωσία: Πιθανολογείται διπλωματική λύση για Ουκρανία, λέει Κρεμλίνο

Ο Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε ότι Ρωσία, ΗΠΑ και Ουκρανία είναι κοντά σε διπλωματική λύση για τον τερματισμό του πολέμου, καθώς ο Ζελένσκι αναγνωρίζει πλέον ως βασικό θέμα τις γραμμές των μετώπων.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν επέτρεψα στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους κατά Ρωσίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε ότι οι ΗΠΑ ενέκριναν τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία κατά της Ρωσίας, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει σχέση με αυτούς τους πυραύλους.