ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 235.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού κινούνται σε δρόμο με ερείπια στη Γάζα κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικής αποστολής.

Η Μαδρίτη μετέφερε 44 τραυματισμένα παιδιά και συγγενείς τους από τη Γάζα

Τα παιδιά και οι οικογένειές τους μεταφέρθηκαν σε ιατρικά κέντρα σε ολόκληρη την Ισπανία προκειμένου να λάβουν φροντίδα.

Η Ισπανία απομάκρυνε τους τελευταίους μήνες 44 τραυματισμένα ή άρρωστα παιδιά από τη Γάζα, όπως και περίπου 100 συγγενείς τους, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ.

«Η ισπανική κυβέρνηση ολοκλήρωσε με επιτυχία τέσσερις επιχειρήσεις εκκένωσης 44 τραυματισμένων ή άρρωστων παιδιών από τη Γάζα, όπως και περίπου 100 συγγενών τους», εξηγεί το υπουργείο Μετανάστευσης σε ένα δελτίο Τύπου, μια διαδικασία που διήρκησε πολλούς μήνες.

«Η οργάνωση και η εκτέλεση αυτών των αποστολών» πραγματοποιήθηκαν «σε συνεργασία με διεθνείς οργανώσεις και χώρες συμμάχους για τη μεταφορά από ασφαλή σημεία εκτός της εμπόλεμης ζώνης», ανέφερε το υπουργείο.

Τα παιδιά και οι οικογένειές τους μεταφέρθηκαν σε ιατρικά κέντρα σε ολόκληρη την Ισπανία προκειμένου να λάβουν φροντίδα.

Αυτά τα πρόσωπα θα μπορούν να ζητήσουν να τους χορηγηθεί άσυλο, συμπληρώνεται στο δελτίο Τύπου.

Η αρμόδια υπουργός, Έλμα Σάις, που αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, εξέφρασε την ικανοποίησή της που «η αλληλεγγύη και η διεθνής συνεργασία σώζουν ζωές».

Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ αποτελεί μία από τις πλέον επικριτικές φωνές στην ΕΕ απέναντι στις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα.

Στα τέλη του 2023, η Μαδρίτη προχώρησε στον επαναπατρισμό 139 Ισπανών υπηκόων και των οικογενειών τους που διέμεναν στη Γάζα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ισπανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: 17 νεκροί μετανάστες προς Βαλεαρίδες, 17 διασώθηκαν

Δεκαεπτά μετανάστες έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να φτάσουν στη Μαγιόρκα, μετά από 15 ημέρες στη θάλασσα, σύμφωνα με μαρτυρία δύο διασωθέντων από τη Βόρεια Αφρική που νοσηλεύονται με αφυδάτωση και υποσιτισμό.
Σημαία Ισπανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Θέουτα: Χιλιάδες μετανάστες παραμένουν εγκλωβισμένοι

Εκατοντάδες μετανάστες έστησαν καταυλισμό σε παραλία της Θέουτα, ενώ οι αρχές προσπαθούν να διαχειριστούν τη μαζική είσοδο των προηγούμενων ημερών. Πολλοί επέστρεψαν στο Μαρόκο, με αρκετούς θανάτους να έχουν καταγραφεί.
Σημαία Ισπανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Θέουτα: Δεν προβλέπεται ο αποκλεισμός της Ισπανίας από τη ζώνη Σένγκεν

Η Μαζική είσοδος μεταναστών στη Θέουτα μέσω Μαρόκου οδήγησε την Ιταλίδα πρωθυπουργό να προτείνει την αναστολή της Ισπανίας από τη ζώνη Σένγκεν, με στήριξη από τη Φινλανδία. Είναι όμως ρεαλιστική αυτή η πρόταση;
Σημαία Ισπανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: 9 μετανάστες νεκροί σε προσπάθεια εισόδου στη Θέουτα από Μαρόκο

Εννέα μετανάστες πνίγηκαν προσπαθώντας να φτάσουν κολυμπώντας από το Μαρόκο στη Θέουτα, ενώ εκατοντάδες πέρασαν στην ισπανική πόλη. Η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε τον εντοπισμό των σορών.
Πάπας Λέων σε δημόσια εμφάνιση
ΔΙΕΘΝΗ

Πάπας από την Ισπανία: Όλοι είμαστε μετανάστες

Ο πάπας επισκέφθηκε σήμερα κέντρο υποδοχής μεταναστών στην Τενερίφη, δηλώνοντας πως «είμαστε όλοι μετανάστες». Θα συναντήσει οργανώσεις στήριξης προσφύγων και θα τελέσει υπαίθρια λειτουργία στη Σάντα Κρουθ των Καναρίων Νησιών.
Πλήθος προσφύγων Παλαιστίνης
ΔΙΕΘΝΗ

Παλαιστίνιοι της Γάζας επιστρέφουν δακρυσμένοι από την Αίγυπτο

Δωδεκάδα Παλαιστινίων επέστρεψε συγκινημένη στην κατεστραμμένη Γάζα μέσω του συνοριακού περάσματος με την Αίγυπτο, όπου τους υποδέχθηκαν θερμά συγγενείς και φίλοι. Η χαρά της επανένωσης σκιάστηκε από το βαρύ κλίμα και την καταστροφή.