ΓΔ: 2686.69 -0.31% Τζίρος: 63.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:52:38
Σιδηροδρομικές γραμμές ηλιοβασίλεμα

Τρίτος εμπρησμός σιδηροδρομικών καλωδίων σε γερμανικό κρατίδιο

Μετά την ανάφλεξη δύο εμπρηστικών μηχανισμών στο Ντίσελντορφ, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, την Πέμπτη, αυτή τη φορά επλήγη η Σαξονία-Άνχαλτ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Rundschau, σημειώθηκε τρίτος ύποπτος εμπρησμός σε καλώδια στις γερμανικές σιδηροδρομικές μεταφορές μέσα σε δύο ημέρες.

Μετά την ανάφλεξη δύο εμπρηστικών μηχανισμών στο Ντίσελντορφ, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, την Πέμπτη, αυτή τη φορά επλήγη η Σαξονία-Άνχαλτ. Σύμφωνα με την Deutsche Bahn, χθες το βράδυ υπήρξε πυρκαγιά σε καλώδιο κοντά στην περιοχή Webau στο Χόενμελσεν.

Σύμφωνα με τις αρχικές έρευνες, και αυτή η πυρκαγιά προκλήθηκε από εμπρησμό. Αφορούσε μια γραμμή μεταφοράς άνθρακα.

Μια ύποπτη σκόπιμη πυρκαγιά σε καλώδια στη γραμμή Ντίσελντορφ-Ντούισμπουργκ έχει παραλύσει τη σημαντική σιδηροδρομική σύνδεση βορρά-νότου από την Πέμπτη. Σύμφωνα με την Deutsche Bahn, επηρεάστηκαν εκατοντάδες τρένα μεγάλων αποστάσεων και περιφερειακά που ταξιδεύουν καθημερινά σε αυτό το τμήμα μέσω της περιοχής του Ρουρ.

Μετά από εκτεταμένες εργασίες επισκευής στα κατεστραμμένα καλώδια, η κυκλοφορία των τρένων στις πληγείσες διαδρομές αποκαταστάθηκε νωρίτερα σήμερα. «Όλα λειτουργούν όπως θα έπρεπε ξανά», δήλωσε εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων στο DPA στο Ντίσελντορφ.

Η αστυνομία υποψιάζεται δολιοφθορά και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση τουριστικής προβολής Θεσσαλονίκης σε Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία

Η Θεσσαλονίκη έχει λύσει υποδομές ετών και ετοιμάζεται για εξωστρέφεια, δήλωσε ο δήμαρχος Αγγελούδης στο συνέδριο Reimagine Tourism. Από Σεπτέμβριο ξεκινούν ταξίδια προβολής σε Βουκουρέστι, Βερολίνο και Λειψία για νέες τουριστικές αγορές.
Σταθμός αποθήκευσης ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Η αστυνομία ανακοίνωσε νέο σαμποτάζ στο ηλεκτρικό δίκτυο

Η γερμανική αστυνομία ερευνά επίθεση σε υποσταθμό στο Μπέργκχαϊμ, σε δεύτερη απόπειρα σαμποτάζ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της χώρας. Η ζημιά θεωρείται σκόπιμη, αλλά η ηλεκτροδότηση της περιοχής δεν επηρεάστηκε.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Η αστυνομία ανακοίνωσε νέο σαμποτάζ στην ηλεκτροδότηση

Η τοπική αστυνομία στη Γερμανία ερευνά δεύτερη απόπειρα σαμποτάζ σε υποσταθμό στη Μπέργκχαϊμ, χαρακτηρίζοντάς την προμελετημένη πράξη βανδαλισμού στη δικτυακή υποδομή. Η ηλεκτροδότηση της περιοχής δεν επηρεάστηκε.
Τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Παγετός «άνοιξε» χιλιάδες λακκούβες, δισ. το κόστος αποκατάστασης

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός προκάλεσαν ζημιές στο οδικό δίκτυο της Γερμανίας. Οι επισκευές των δρόμων εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 283 δισ. ευρώ έως το 2030, ενώ τα διαθέσιμα κονδύλια κρίνονται ανεπαρκή.
Γερμανικό Κοινοβούλιο εξωτερική όψη
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Συνεννόηση κυβέρνησης για αλλαγές σε πρόνοια, αυτοκίνητο, οδούς

Η κυβερνητική επιτροπή συμφώνησε σε μεταρρυθμίσεις στην κοινωνική πρόνοια, την οδοποιία και τον κλάδο αυτοκινήτου, με αυστηρότερες κυρώσεις για το επίδομα και επιπλέον 3 δισ. ευρώ στον τομέα οδοποιίας για υποδομές.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ανάπτυξη 1,3% το 2026 με ώθηση από τις δημόσιες δαπάνες

Η κυβέρνηση προβλέπει ανάπτυξη 1,3% για το 2026 και 1,4% για το 2027, κυρίως λόγω επενδύσεων σε υποδομές και άμυνα. Η ανάκαμψη στηρίζεται στην εγχώρια ζήτηση και τα μέτρα στήριξης, ενώ ζητούνται ταχύτερες επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις.