ΓΔ: 2654.32 -0.64% Τζίρος: 90.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:05:37
Σταθμός αποθήκευσης ενέργειας
Σταθμός αποθήκευσης ενέργειας με γραμμές υψηλής τάσης και καμπίνες κοντέινερ.

Γερμανία: Η αστυνομία ανακοίνωσε νέο σαμποτάζ στο ηλεκτρικό δίκτυο

Η γερμανική αστυνομία ερευνά επίθεση σε υποσταθμό στο Μπέργκχαϊμ, σε δεύτερη απόπειρα σαμποτάζ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της χώρας. Η ζημιά θεωρείται σκόπιμη, αλλά η ηλεκτροδότηση της περιοχής δεν επηρεάστηκε.

Δεύτερη απόπειρα σαμποτάζ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Γερμανίας βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών, καθώς η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνά επίθεση σε υποσταθμό στη δυτική πόλη Μπέργκχαϊμ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, εξετάζεται προμελετημένη πράξη βανδαλισμού που σημειώθηκε χθες στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) σε τεχνική υποδομή. Παρά το περιστατικό, η ηλεκτροδότηση της περιοχής παραμένει ανεπηρέαστη.

Όπως επισημάνθηκε, «Δεν ξεκινάμε από την υπόθεση ότι πρόκειται για τεχνική βλάβη, αλλά για μια σκόπιμη ενέργεια», χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες ή να διευκρινιστεί το είδος της ζημιάς.

Την ίδια ημέρα, ρουκέτες με αγώγιμο υλικό προκάλεσαν ζημιές σε γραμμές ηλεκτροδότησης στο Βραδεμβούργο, εντείνοντας την ανησυχία για την ασφάλεια των κρίσιμων υποδομών.

Η εταιρεία διαχείρισης δικτύου Amprion ανακοίνωσε ότι πιθανόν εξωτερική επέμβαση βρίσκεται πίσω από το επεισόδιο στη δυτική Γερμανία, διαβεβαιώνοντας πως δεν υπήρξε πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση ή τη σταθερότητα του δικτύου.

Παράλληλα, η γερμανική RWE γνωστοποίησε ότι χρειάστηκε να αποσυνδέσει από το δίκτυο λιγνιτικές μονάδες συνολικής ισχύος 4.200 μεγαβάτ λόγω του περιστατικού.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι οι λιγνιτικές μονάδες στο Νόιρατ και το Νιντεράουσεμ θα επανασυνδεθούν στο δίκτυο τις επόμενες ημέρες, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές και την Amprion.

Σε αυτό το κλίμα, οι γερμανικές αρχές παραμένουν σε υψηλή ετοιμότητα για πιθανές επιθέσεις σε ζωτικής σημασίας υποδομές.

Επιπλέον, το Βερολίνο κατηγόρησε τη Ρωσία για απόπειρα επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον ουκρανικού φορτηγού αεροπλάνου τον περασμένο μήνα στο αεροδρόμιο Λειψίας/Χάλε, λαμβάνοντας σειρά μέτρων ως απάντηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Σύλληψη υπόπτου για σαμποτάζ στο ηλεκτρικό δίκτυο

Η αστυνομία συνέλαβε τον 48χρονο Daniel V., γνωστό ως «τρομοκράτη του ηλεκτρικού ρεύματος», που κατηγορείται για δολιοφθορές στο δίκτυο ενέργειας. Βρέθηκε στο εργοστάσιο Βαϊσβάιλερ, όπου βρέθηκαν εκρηκτικά και επιστολή ευθύνης.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Η αστυνομία ανακοίνωσε νέο σαμποτάζ στην ηλεκτροδότηση

Η τοπική αστυνομία στη Γερμανία ερευνά δεύτερη απόπειρα σαμποτάζ σε υποσταθμό στη Μπέργκχαϊμ, χαρακτηρίζοντάς την προμελετημένη πράξη βανδαλισμού στη δικτυακή υποδομή. Η ηλεκτροδότηση της περιοχής δεν επηρεάστηκε.
Πανοραμικό Βερολίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Νέες απόπειρες δολιοφθοράς στο ενεργειακό σύστημα

Η γερμανική αστυνομία αντιμετώπισε δύο νέες απόπειρες δολιοφθοράς σε ενεργειακές εγκαταστάσεις, εν μέσω αυξημένης ανησυχίας μετά την επίθεση με drone στη Λειψία. Στο Ντόρμαγκεν έγινε απόπειρα βραχυκυκλώματος και ελήφθη επιστολή ανάληψης ευθύνης.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ύποπτος ισλαμιστής για την επίθεση στο Pride του Βερολίνου

Η αστυνομία Βερολίνου ταυτοποίησε ως ισλαμιστή τον ύποπτο για την επίθεση με βαν σε φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ+, όμως παραμένει ασύλληπτος. Από την επίθεση ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 16 τραυματίστηκαν στη γιορτή της Ημέρας Christopher Street.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Εμπρησμός προκάλεσε το μπλακ-άουτ στο Βερολίνο, ευθύνη ανέλαβαν ακροαριστεροί

Περισσότερα από 35.000 νοικοκυριά στο νοτιοδυτικό Βερολίνο παραμένουν χωρίς ρεύμα λόγω εμπρησμού σε σταθμό κατανομής. Ευθύνη ανέλαβε ακροαριστερή οργάνωση με επιστολή της, ενώ οι τεχνικές προσπάθειες συνεχίζονται.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Πέντε συλλήψεις για σχέδιο επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά

Στη Βαυαρία συνελήφθησαν πέντε άνδρες για σχεδιαζόμενη επίθεση με όχημα σε χριστουγεννιάτικη αγορά. Οι ύποπτοι, αιγυπτιακής, μαροκινής και συριακής καταγωγής, φέρεται να είχαν ισλαμιστικά κίνητρα.