ΓΔ: 2076.71 0.95% Τζίρος: 212.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
Φωτογραφία Shutterstock

Κυρώσεις ΗΠΑ σε αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής και ΟΑΠ

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε μέλη της Παλαιστινιακής Αρχής και της ΟΑΠ, κατηγορώντας τους για διεθνοποίηση της σύγκρουσης και πρόκληση ή εκθειασμό βίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν σήμερα κυρώσεις σε βάρος αξιωματούχων της Παλαιστινιακής Αρχής (ΠΑ - PA) και μελών της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ - PLO), κατηγορώντας τους δύο οργανισμούς ότι έλαβαν μέτρα για "διεθνοποίηση της σύγκρουσής τους με το Ισραήλ", σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Ουάσινγκτον τους κατηγορεί επίσης ότι "εξακολουθούν να υποστηρίζουν την τρομοκρατία, μεταξύ άλλων μέσω της πρόκλησης και του εκθειασμού της βίας" και αναφέρει πως οι κυρώσεις συνίστανται στην άρνηση βίζας για μέλη της ΟΑΠ και της Παλαιστινιακής Αρχής

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Χαμάς θέλει διαρκή ειρήνη - Να σταματήσει το Ισραήλ τους βομβαρδισμούς

Ο Τραμπ ζήτησε να σταματήσει άμεσα το Ισραήλ τους βομβαρδισμούς στη Γάζα για την απελευθέρωση των ομήρων, εκτιμώντας πως η Χαμάς επιδιώκει διαρκή ειρήνη και αναφέροντας ότι οι διαπραγματεύσεις για λεπτομέρειες ήδη προχωρούν.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η συμφωνία για τη Γάζα είναι «πολύ κοντά», δίπλα στον Νετανιάχου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, μετά από συνάντηση με τον Νετανιάχου, χαρακτηρίζοντας τη μέρα ως μία από τις ωραιότερες του πολιτισμού.
Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αισιοδοξία για πρόοδο με το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε σε αραβικές και μουσουλμανικές χώρες νέο σχέδιο 21 σημείων για ειρήνη στη Μέση Ανατολή και τη Γάζα, εν μέσω εντεινόμενων επιχειρήσεων του Ισραήλ, σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η στρατιωτική λύση δεν αρκεί για την εξάρθρωση της Χαμάς

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους δεν αναιρεί τη μνήμη της επίθεσης της Χαμάς. Τόνισε στην κοινή του δήλωση με τον Τραμπ ότι η στρατιωτική λύση δεν αρκεί για την ήττα της Χαμάς στη Γάζα.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Μεγάλη συμφωνία για το Ισραήλ» η πρόταση για τη Γάζα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ χαρακτήρισε «σπουδαία συμφωνία» για το Ισραήλ την πρόταση των ΗΠΑ για τη Γάζα, ενώ η Χαμάς αποδέχθηκε κάποια σημεία. Προειδοποίησε ότι οι διαπραγματεύσεις για ομήρους ίσως διαρκέσουν μέρες.