ΓΔ: 2683.84 0.85% Τζίρος: 183.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:21:39
Μπιγκ Μπεν και σημαία

Προσωρινή αναστολή πτήσεων σε πολλά αεροδρόμια της Βρετανίας

Τεχνικό πρόβλημα στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στη Βρετανία προκάλεσε προσωρινή αναστολή πτήσεων σε μεγάλα αεροδρόμια, όμως το ζήτημα αποκαταστάθηκε γρήγορα.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στη Βρετανία ανέφεραν ότι αντιμετώπιζαν ένα τεχνικό ζήτημα που είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλούν οι πτήσεις σε μεγάλα αεροδρόμια του Λονδίνου και άλλων πόλεων, ωστόσο πολύ σύντομα ανακοίνωσαν ότι το πρόβλημα επιλύθηκε.

«Οι μηχανικοί μας έχουν πλέον αποκαταστήσει το σύστημα που επηρεάστηκε σήμερα το απόγευμα. Βρισκόμαστε στη διαδικασία επανέναρξης της κανονικής λειτουργίας (των αεροδρομίων) στην περιοχή του Λονδίνου», ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας (NATS) σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X.

Η Υπηρεσία περιόρισε εξάλλου τον αριθμό των αεροσκαφών που πετούν στη ζώνη ελέγχου του Λονδίνου, για λόγους ασφαλείας.

Το αεροδρόμιο Χίθροου ανέφερε ότι όλες οι αναχωρήσεις ανεστάλησαν ενώ το Γκάτγουικ είπε ότι το πρόβλημα επηρέασε όλες τις αναχωρήσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αναχωρήσεις από το Γκάτγουικ, μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα», ανέφερε νωρίτερα η διεύθυνση του αεροδρομίου μέσω της πλατφόρμας. X. Το αεροδρόμιο Σίτι αντιμετώπισε επίσης το ίδιο πρόβλημα.

Προβλήματα στις αναχωρήσεις των πτήσεων παρατηρήθηκαν επίσης στο αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου και στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Νέα βλάβη στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας με καθυστερήσεις πτήσεων

Καθυστερήσεις σημειώθηκαν σε βρετανικά αεροδρόμια εξαιτίας νέας δυσλειτουργίας στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, με το πρόβλημα να εντοπίζεται στο κέντρο της NATS στο Πρέστγουικ. Η βλάβη αποκαταστάθηκε και τα συστήματα λειτουργούν ξανά.
Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σφάλμα λογισμικού προκάλεσε ακυρώσεις πτήσεων στις 8 Σεπτεμβρίου

Η NATS ανακοίνωσε πως η βλάβη ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στις 8 Σεπτεμβρίου, που επηρέασε χιλιάδες επιβάτες και ακύρωσε 2.000 πτήσεις, οφειλόταν σε σφάλμα λογισμικού και δεν σχετίζεται με στρατιωτική παρέμβαση ή παλαιότερο συμβάν.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ξεκίνησαν ξανά οι πτήσεις, παραμένουν καθυστερήσεις στα αεροδρόμια

Οι πτήσεις στα βρετανικά αεροδρόμια επανήλθαν μετά από σοβαρή δυσλειτουργία στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, αλλά καθυστερήσεις αναμένονται. Συζητήσεις για την αξιοπιστία των συστημάτων και ευθύνες της NATS και του επικεφαλής της.
Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ματαιώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω τεχνικού προβλήματος

Τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα εναέριας κυκλοφορίας προκάλεσε καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε πτήσεις από Χίθροου, Γκάτγουικ, Μάντσεστερ, Στάνστεντ, Εδιμβούργο και Δουβλίνο, με τους μηχανικούς να εργάζονται για αποκατάσταση.