ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Enoples-Dynameis-Stratiotikoi
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πολυεθνική άσκηση "Αργοναύτης 2025"

Η Ελλάδα συμμετείχε στην ετήσια άσκηση «Αργοναύτης 2025» στην Κύπρο από 7 έως 11 Απριλίου. Την άσκηση συντόνισε το ΓΕΕΦ, με εκπροσώπους 31 χωρών και 2 διεθνών οργανισμών.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας συμμετείχαν στην ετήσια διακλαδική πολυεθνική άσκηση με την ονομασία «Αργοναύτης 2025» που πραγματοποιήθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία, υπό τον γενικό συντονισμό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) και τη συμμετοχή εκπροσώπων από 31 χώρες και 2 διεθνείς οργανισμούς, από 7 έως 11 Απριλίου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας, η άσκηση έχει χαρακτήρα πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των διάφορων φορέων και αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτων χωρών, αναπτύσσοντας συλλογικές δυνατότητες για όλους τους συμμετέχοντες (προξενικές, στρατιωτικές και άλλες αντιπροσωπείες).

Κατά τη διεξαγωγή της άσκησης, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με κατάλληλο προσωπικό και μέσα (φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» και ελικόπτερο AS-332), σε σενάρια έρευνας και διάσωσης καθώς επίσης και διαχείρισης κρίσης με εστίαση στην εκκένωση αμάχων.Ι.Ι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απειλεί δυτική στρατιωτική παρουσία στην Ουκρανία ως στόχο

Η Ρωσία προειδοποίησε ότι κάθε δυτική στρατιωτική παρουσία στην Ουκρανία θα θεωρείται νόμιμος στόχος, μετά τα σχέδια Ευρωπαίων για αποστολή χιλιάδων στρατιωτών. Η Μαρία Ζαχάροβα κατήγγειλε τις «μιλιταριστικές» δηλώσεις των Ευρωπαίων.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Όχι συνομιλίες με ΕΕ, παρακολουθούμε ΗΠΑ για Χρυσό Θόλο και Γροιλανδία

Η Ρωσία δεν σκοπεύει να διαπραγματευτεί με την Κάγια Κάλας, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, και θα περιμένει απλώς να αποχωρήσει από τη θέση της. Παράλληλα, η Μόσχα παρακολουθεί τα αμερικανικά σχέδια για τον «Χρυσό Θόλο».
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Ινδία για συμφωνία ΕΕ-Ινδίας

Ο Αντόνιο Κόστα, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έφτασε στην Ινδία ενόψει της 16ης συνόδου κορυφής ΕΕ-Ινδίας, όπου ΕΕ και Ινδία ελπίζουν να κλείσουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μετά από σχεδόν 20 χρόνια διαπραγματεύσεων.