ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
Φώτο: Shutterstock

Η Ρωσία απειλεί δυτική στρατιωτική παρουσία στην Ουκρανία ως στόχο

Η Ρωσία προειδοποίησε ότι κάθε δυτική στρατιωτική παρουσία στην Ουκρανία θα θεωρείται νόμιμος στόχος, μετά τα σχέδια Ευρωπαίων για αποστολή χιλιάδων στρατιωτών. Η Μαρία Ζαχάροβα κατήγγειλε τις «μιλιταριστικές» δηλώσεις των Ευρωπαίων.

Η Ρωσία προειδοποίησε πως θα αντιμετωπίσει κάθε δυτική στρατιωτική παρουσία στην Ουκρανία ως θεμιτό στόχο για τις ένοπλες δυνάμεις της. Η τοποθέτηση αυτή ήρθε μετά από ανακοινώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων σχετικά με την πρόθεση ανάπτυξης χιλιάδων στρατιωτών στην Ουκρανία σε μεταπολεμικό πλαίσιο.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας, Μαρία Ζαχάροβα, "όλες αυτές οι μονάδες και εγκαταστάσεις θα θεωρηθούν θεμιτοί στρατιωτικοί στόχοι για τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας". Υπενθύμισε ότι οι σχετικές προειδοποιήσεις έχουν διατυπωθεί επανειλημμένα «στο υψηλότερο επίπεδο» και εξακολουθούν να ισχύουν.

Παράλληλα, η Ζαχάροβα επέκρινε τις «μιλιταριστικές» δηλώσεις που ακολούθησαν τη συμφωνία μεταξύ Κιέβου και ευρωπαίων συμμάχων για μελλοντική ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία μετά το πέρας της σύγκρουσης.

«Οι νέες μιλιταριστικές δηλώσεις του αποκαλούμενου Συνασπισμού των προθύμων και του καθεστώτος του Κιέβου τους μετατρέπουν σ' έναν αληθινό 'άξονα του πολέμου'», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένη πολυκατοικία Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Επιθέσεις της Ρωσίας σε Κίεβο και άλλες πόλεις λένε αξιωματούχοι

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους και drones στο Κίεβο και άλλες περιοχές, προκαλώντας ζημιές σε πολυκατοικίες, εκπαιδευτικό ίδρυμα και εμπορικό χώρο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και μαρτυρίες πολιτών.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Επικοινωνία φον ντερ Λάιεν-Ζελένσκι για τις επικείμενες συνομιλίες ειρήνης

Η ΕΕ παραμένει σταθερή στη στήριξη της Ουκρανίας και ενισχύει τις πιέσεις κατά της Ρωσίας, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά από συνομιλία με τον Ζελένσκι, τονίζοντας νέο πακέτο κυρώσεων και ανθρωπιστική βοήθεια.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία κατέλαβε 500 τετραγωνικά χλμ στην Ουκρανία τον Ιανουάριο

Ο αρχηγός του ρωσικού στρατού δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν 17 κοινότητες και πάνω από 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Ουκρανία φέτος τον Ιανουάριο, χωρίς να επαληθεύεται η ακρίβεια των ανακοινώσεων.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός από ουκρανικό πλήγμα στην περιοχή Μπέλγκοροντ, Ρωσία

Ένας νεκρός, ένας τραυματίας και ζημιές σε κτίρια είναι ο απολογισμός επιθέσεων με drones που εξαπέλυσαν σήμερα οι ουκρανικές δυνάμεις στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Σεργκέι Λαβρόφ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Δηλώσεις Λαβρόφ-Κρεμλίνου για Μολδαβία και Ουκρανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως η Ρωσία δεν έχει λάβει ακόμη έγγραφα από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη για την Ουκρανία και ζήτησε την απελευθέρωση Ρώσων ναυτικών που συνελήφθησαν από τις ΗΠΑ σε δεξαμενόπλοιο συνδεόμενο με τη Βενεζουέλα.