ΓΔ: 1996.23 0.44% Τζίρος: 235.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Shutterstock

Αλγερινοί στη Γαλλία συνελήφθησαν και κατηγορούνται για κακουργήματα

Κατηγορούνται για απαγωγή, παράνομη στέρηση της ελευθερίας ή αυθαίρετη κράτηση σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση, καθώς και για συμμετοχή σε εγκληματική τρομοκρατική ένωση, επιβεβαίωσε η Εθνική Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία.

Τρεις άνδρες, ένας εκ των οποίων εργάζεται σε ένα από τα προξενεία της Αλγερίας στη Γαλλία, ανακρίθηκαν χθες στο Παρίσι ως ύποπτοι για συμμετοχή στην απαγωγή του Αμίρ Μπουχόρος στα τέλη Απριλίου του 2024, ενός αντιπάλου του αλγερινού καθεστώτος, ανέφερε το Agence France-Presse.

Οι τρεις έχουν τεθεί επίσημα υπό κράτηση.

Κατηγορούνται για απαγωγή, παράνομη στέρηση της ελευθερίας ή αυθαίρετη κράτηση σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση, καθώς και για συμμετοχή σε εγκληματική τρομοκρατική ένωση, επιβεβαίωσε η Εθνική Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με αρκετές ενημερωμένες πηγές, ένας από αυτούς εργάζεται στο προξενείο της Αλγερίας στη Γαλλία. Μία από τις πηγές είπε για τον ίδιο ότι «κατά τη διαδικασία θα τεθεί το ζήτημα της διπλωματικής του ασυλίας», αφού δεν είναι κάτοχος διπλωματικού, αλλά υπηρεσιακού διαβατηρίου.

Ο Aμίρ Μπουχόρος, ένας Αλγερινός influencer γνωστός ως Amir DZ, ήταν «το αντικείμενο δύο σοβαρών επιθέσεων - η μία το 2022 και η άλλη στις 29 Απριλίου πέρυσι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του Ερίκ Πλουβιέρ.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μουσείο Λούβρου Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Υπουργός Δικαιοσύνης: Η ληστεία στο Λούβρο πλήττει την εικόνα μας

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γαλλίας παραδέχεται αποτυχία των αρχών στη ληστεία του Λούβρου, όπου κλάπηκαν 8 κοσμήματα του στέμματος, δίνοντας αρνητική εικόνα για τη χώρα. Διαβεβαιώνει πως οι δράστες θα συλληφθούν.
Λούβρο Πυραμίδα Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Θα εντοπίσουμε τα έργα του Λούβρου και οι δράστες θα τιμωρηθούν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε μέσω Χ πως τα έργα που εκλάπησαν από το Λούβρο θα βρεθούν και οι δράστες θα λογοδοτήσουν. Μεταξύ των κλοπιμαίων είναι το διάδημα της Ευγενίας και δύο περιδέραια.
Πυραμίδα Λούβρου Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Ληστεία στο Λούβρο: Το μουσείο παραμένει κλειστό σήμερα

Ληστεία σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας κατά το άνοιγμα του Λούβρου στο Παρίσι. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ το μουσείο παραμένει κλειστό. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δραστών και τυχόν κλοπή έργων τέχνης.