ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κριστίν Λαγκάρντ πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

Λαγκάρντ: Οι δασμοί του Τραμπ θα είναι αρνητικοί για τη διεθνή οικονομία

Η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι οι σχεδιαζόμενοι δασμοί από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες παγκοσμίως. Η επίπτωση περιλαμβάνει την έκταση και διάρκεια των δασμών, καθώς και την πιθανότητα επιτυχών διαπραγματεύσεων.

Οι σχεδιαζόμενοι δασμοί του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα είναι αρνητικοί σε όλο τον κόσμο, με τη ζημιά να εξαρτάται από το πόσο μακριά θα φθάσουν, πόσο διάστημα θα διαρκέσουν και από το εάν θα οδηγήσουν σε επιτυχημένες διαπραγματεύσεις, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

«Θα είναι αρνητικό σε όλο τον κόσμο και η πυκνότητα και η διάρκεια του αντίκτυπου θα ποικίλλουν ανάλογα με το εύρος, τα προϊόντα που θα στοχοθετηθούν, από το πόσο θα διαρκέσει, από το εάν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις ή όχι», δήλωσε η Λαγκάρντ στον ιρλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό Newstalk.

«Διότι, ας μην ξεχνάμε, αρκετά συχνά αυτές οι κλιμακώσεις δασμών, επειδή αποδεικνύονται επιβλαβείς, ακόμα και γι’ αυτούς που τις επιβάλλουν, οδηγούν σε διαπραγματευτικά τραπέζια όπου οι άνθρωποι κάθονται και συζητούν και τελικά αίρουν κάποια από αυτά τα εμπόδια», όπως υπογράμμισε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σειρά
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ αντιδράσει με ανησυχία στους νέους δασμούς των ΗΠΑ στα οχήματά της

Ο Μπερντ Λάνγκε δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι αναξιόπιστος εμπορικός εταίρος μετά την ανακοίνωση Τραμπ για αύξηση των δασμών σε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, καλώντας για σαφή και σταθερή απάντηση από την ΕΕ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Εντολή για αύξηση δασμών σε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα λόγω ΕΕ

Ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε αύξηση των δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα και φορτηγά στο 25%, κατηγορώντας την ΕΕ για παραβίαση εμπορικής συμφωνίας, ενώ η απόφαση ήρθε μετά από επικρίσεις κατά του καγκελάριου Μερτς.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Αύξηση δασμών σε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα στο 25% από την επόμενη εβδομάδα

Ο Τραμπ ανακοίνωσε αύξηση δασμών στο 25% για αυτοκίνητα και φορτηγά από την ΕΕ την επόμενη εβδομάδα, κατηγορώντας την Ευρώπη ότι δεν τηρεί τη συμφωνία. Εξαιρούνται τα οχήματα που κατασκευάζονται σε αμερικανικά εργοστάσια.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Καταργώ τους δασμούς στο σκωτσέζικο ουίσκι μετά την επίσκεψη Καρόλου

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την άρση των δασμών στο σκωτσέζικο ουίσκι, ύστερα από την επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου Γ' και της βασίλισσας Καμίλα στις ΗΠΑ, τιμώντας τη συνεργασία Σκωτίας και Κεντάκι.