ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κοπεγχάγη λιμάνι χρώματα
Φώτο: Shutterstock

Τα ταχυδρομεία της Δανίας προχωρούν σε περικοπή των εργαζομένων τους

Η PostNord αιτιολόγησε την αναδιοργάνωση σημειώνοντας ότι ο αριθμός των επιστολών που διανέμονται έχει μειωθεί πάνω από 90% από το 2000.

Τα δανέζικα ταχυδρομεία ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα σταματήσουν να διανέμουν επιστολές στις 31 Δεκεμβρίου του 2025 και θα περικόψουν το ένα τρίτο των εργαζομένων τους, λόγω της ψηφιοποίησης και της δραστικής μείωσης της αλληλογραφίας.

«Στα τέλη του έτους, η PostNord θα παραδώσει την τελευταία της επιστολή …για να επικεντρωθεί στον ρόλο της ως ο προτιμώμενος διανομέας πακέτων των Δανών», ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία.

Αυτή η αναδιάρθρωση δραστηριοτήτων της εταιρίας θα οδηγήσει στην περικοπή 1.500 θέσεων εργασίας από τις 4.600 που αριθμεί ο όμιλος στη Δανία.

Η PostNord αιτιολόγησε την αναδιοργάνωση σημειώνοντας ότι ο αριθμός των επιστολών που διανέμονται έχει μειωθεί πάνω από 90% από το 2000.

«Το 2024, ο αριθμός των επιστολών έχει μειωθεί πάνω από 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και η τάση αυτή απλά συνεχίζεται», σύμφωνα με την PostNord.

Η PostNord έχασε την περασμένη χρονιά το προνόμιο να διανέμει επιστολές στο σύνολο της χώρας, και τις επιχορηγήσεις που το συνόδευαν, εν μέσω απελευθέρωσης της αγοράς.

Η εταιρία διανομής DAO, που πέρυσι κέρδισε τη σύμβαση για τη διανομή αλληλογραφίας δημόσιων υπηρεσιών, δηλώνει έτοιμη να ενισχύσει τις υπηρεσίες της για διανομή επιστολών.

«Άρα μπορούμε ακόμα να στέλνουμε και λαμβάνουμε επιστολές σε όλες τις περιοχές της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Τόμας Ντάνιελσεν στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.

Σε όλη την Ευρώπη, πολλές ταχυδρομικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ως αποτέλεσμα κυρίως της αυξανόμενης ψηφιοποίησης. Τα γερμανικά ταχυδρομεία Deutsche Post ανακοίνωσαν σήμερα την πρόθεσή τους να περικόψουν 8.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία με στόχο τη μείωση του κόστους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ψηφιακή κάρτα εργασίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από 12 Οκτωβρίου η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε περισσότερους κλάδους

Περίπου 2,5 εκατ. εργαζόμενοι θα καλύπτονται από την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, καθώς το μέτρο επεκτείνεται σε νέους κλάδους έως τον Οκτώβριο του 2026, όπως υγεία, τηλεπικοινωνίες και υποστήριξη απασχόλησης.
ασθενοφόρο Citroën Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπέκυψε ο ένας τραυματίας της έκρηξης στη Motor Oil

Η Motor Oil ανακοίνωσε με λύπη τον θάνατο ενός εκ των δύο εργαζομένων που τραυματίστηκαν σοβαρά μετά την έκρηξη στις εγκαταστάσεις στους Αγίους Θεοδώρους. Η υγεία του δεύτερου παραμένει κρίσιμη και η εταιρεία εκφράζει συλλυπητήρια.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας προσαχθείς για το ατύχημα στις εγκαταστάσεις της Μότορ Όιλ

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε προσαγωγή εργολάβου μετά το εργατικό ατύχημα στη Μότορ Όιλ, όπου τραυματίστηκαν σοβαρά δύο άντρες, μέλη εξωτερικού συνεργείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στο διυλιστήριο.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύση Ελευθερίας: Πρόταση για επιστροφή 13ου-14ου μισθού και σύνταξης

Η Πλεύση Ελευθερίας κατέθεσε πρόταση νόμου για επαναφορά 13ου-14ου μισθού στο Δημόσιο και 13ης-14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους, ζητώντας αποκατάσταση δικαιωμάτων που καταργήθηκαν με τα μνημόνια.
Απεργία ταξί στο κέντρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομνηνάκα: Όχι άλλες θυσίες – Συλλαλητήρια ενάντια στην επίσκεψη Ρούμπιο

Η Μ. Κομνηνάκα (ΚΚΕ) δήλωσε ότι η ακρίβεια δεν είναι εξωγενής παράγοντας, αλλά αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών και εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο, ζητώντας κατάργηση του ΕΦΚ και μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια και τα καύσιμα.