ΓΔ: 1835.79 0.45% Τζίρος: 217.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε εκδήλωση

Μητσοτάκης: Χαιρετίζω το σχέδιο REARM Europe της προέδρου Φον ντερ Λάιεν

Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι «πρέπει τώρα να επεξεργαστούμε τις λεπτομέρειες για να διασφαλίσουμε ότι όλα τα κράτη μέλη επωφελούνται.

«Χαιρετίζω το σχέδιο REARM Europe της προέδρου Φον ντερ Λάιεν ως ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της συλλογικής μας ευρωπαϊκής ασφάλειας» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση του στα αγγλικά στο Χ.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι «πρέπει τώρα να επεξεργαστούμε τις λεπτομέρειες για να διασφαλίσουμε ότι όλα τα κράτη μέλη επωφελούνται - ανεξάρτητα από τις τρέχουσες αμυντικές τους δαπάνες.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη για Κυπριακό και ευρωπαϊκή άμυνα

Η πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό και η επιτακτική ανάγκη για ενισχυμένες επενδύσεις από την Ε.Ε. στην Άμυνα συζητούνται στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Κύπριο πρόεδρο.
mitsotakis_EU_council
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκη: Η Ευρώπη πρέπει να δαπανήσει περισσότερα για την άμυνά της

Ο πρωθυπουργός σε άρθρο στους Financial Times προτείνει έναν νέο ευρωπαϊκό μηχανισμό 100 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της άμυνας και επισημαίνει την ανάγκη εξαίρεσης των δαπανών αυτών από τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Στοπ» σε πλαφόν στις τιμές χονδρικής για το ρεύμα έβαλε η Κομισιόν

Απορρίπτουν οι Βρυξέλλες τη θεωρία της ελληνικής κυβέρνησης ότι η Ουκρανία «φταίει» για τις υψηλές τιμές του καλοκαιριού. Αφήνουν ανοικτή την επιβολή πλαφόν μόνο στις τιμές της λιανικής.
Ursula Von Der Leyen, Commision, Evropaiki Epitropi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Politico: Έκλεισε η συμφωνία για τις κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σύμφωνα με το Politico, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραμένει πρόεδρος της Κομισιόν, με επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Αντόνιο Κόστα και υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική την Κάγια Κάλλας.