Τον δεύτερο θάνατο από τον κορονοϊό στη Σερβία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ. Όπως ανέφερε κατέληξε γυναίκα 92 ετών η οποία νοσηλευόταν σε κλινική του Βελιγραδίου. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Σερβία ανέρχονται σε 188 εκ των οποίων τα δέκα κρίνονται ως σοβαρά.
Στο Κόσοβο σήμερα καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό. Πρόκειται για άνδρα 84 ετών από την πόλη Ποντούγιεβο. Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο Κόσοβο καταγράφηκε στις 13 Μαρτίου όταν άρχισαν να επιστρέφουν μαζικά πολίτες του Κοσόβου που εργάζονται στο εξωτερικό. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 31.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας κάλεσε τους υπηκόους της χώρας που ζουν στο εξωτερικό να μην επιστρέψουν στη χώρα αν δεν υφίσταται σοβαρός λόγος. Ο ΥΠΕΞ Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι «όλοι ανεξαιρέτως, οι Σέρβοι υπήκοοι, που θα επιστρέψουν στη χώρα θα τεθούν υποχρεωτικά σε καραντίνα στον καταυλισμό φιλοξενίας στο χωριό Μόριτς στην Βοιβοντίνα». Η Σερβία προσπαθεί να αποθαρρύνει την επιστροφή των πολιτών της από το εξωτερικό για να αποτραπεί η εξάπλωση της νόσου. Όπως ανακοινώθηκε από τις 5 Μαρτίου μέχρι σήμερα 318.000 Σέρβοι επέστρεψαν στη Σερβία, από χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον κορονοϊό.
Χθες το βράδυ, με ειδική πτήση από το Πεκίνο έφτασαν στη Σερβία, έξι Kινέζοι γιατροί όπως επίσης, νοσοκομειακό, φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό.
Άλλο ένα αεροπλάνο με υλική βοήθεια, προερχόμενο από την Σανγκάη, προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου.
Σήμερα το πρωί, ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός των Ελλήνων που ζούσαν στη Σερβία και είχαν δηλώσει ότι ήθελαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Αεροπλάνο της Aegean απογειώθηκε στις 11:00 η ώρα το πρωί από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου μεταφέροντας 71 επιβάτες για Αθήνα. Μεταξύ των επιβατών ήταν και 20 πολίτες της Βρετανίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας και της Σλοβενίας.