ΓΔ: 2221.49 -0.36% Τζίρος: 100.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:27:42
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Ευρώπη, με φόντο τη σημαία της ΕΕ.

Ο Μερτς είπε στον Νετανιάχου ότι θα τον προσκαλέσει στη Γερμανία

Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Νετανιάχου συνεχάρη τον Γερμανό συντηρητικό ηγέτη για την ξεκάθαρη εκλογική νίκη που εξασφάλισε η κεντροδεξιά ένωση Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU).

Ο πιθανός επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς δήλωσε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι θα τον προσκαλέσει στη Γερμανία αγνοώντας το ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) εις βάρος του Νετανιάχου, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Νετανιάχου συνεχάρη τον Γερμανό συντηρητικό ηγέτη για την ξεκάθαρη εκλογική νίκη που εξασφάλισε η κεντροδεξιά ένωση Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Μερτς είπε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι θα τον προσκαλούσε στη Γερμανία «περιφρονώντας τη σκανδαλώδη απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό εγκληματία πολέμου».

Ένας εκπρόσωπος του CDU επιβεβαίωσε ότι οι δυο άνδρες επικοινώνησαν τηλεφωνικά μετά τις χθεσινές εκλογές, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκη συνεχάρη τον νικητή των γερμανικών εκλογών

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νικητή των γερμανικών εκλογών, αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (CDU), Friedrich Merz είχε απόψε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία κατά της αναστολής της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ

Η Γερμανία επανέλαβε την αντίθεσή της στην αναστολή της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ, δηλώνοντας ότι απαιτείται διάλογος με το Ισραήλ. Η ομοφωνία όλων των κρατών-μελών απαιτείται για αναστολή, κάτι που πλέον δεν είναι εφικτό.
Φρίντριχ Μερτς πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς προς Νετανιάχου: Τέλος στις μάχες στον νότιο Λίβανο, διάλογος τώρα

Ο καγκελάριος Μερτς κάλεσε τον Νετανιάχου να σταματήσει τις μάχες στον νότιο Λίβανο και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον Λίβανο. Εξέφρασε ανησυχία για τη Δυτική Όχθη και συνέδεσε τη γερμανική βοήθεια με τον τερματισμό των εχθροπραξιών.
Γερμανικό Κοινοβούλιο εξωτερική όψη
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Στήριξη υπουργών στη νίκη Μάγιαρ στην Ουγγαρία

Γερμανοί πολιτικοί χαιρετίζουν τη νίκη της ουγγρικής αντιπολίτευσης. Ο Βάντεφουλ τόνισε την πολιτική αλλαγή, ενώ ο Κλινγκμπάιλ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα νίκη για την Ευρώπη και ήττα για τον Πούτιν.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Φόβοι για κατάρρευση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μ. Ανατολή

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, προειδοποίησε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο απειλούν να τινάξουν στον αέρα την ειρηνευτική διαδικασία ΗΠΑ-Ιράν για τη Μέση Ανατολή, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση.