ΓΔ: 2475.74 -0.40% Τζίρος: 325.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μπενιαμίν Νετανιάχου πορτραίτο
Φώτο: Shutterstock

Νετανιάχου: Δρούμε αποφασιστικά για να φέρουμε πίσω τους ομήρους

Εξέφρασε ικανοποίηση για την επιστροφή στο Ισραήλ έξι ομήρων νωρίτερα σήμερα κάνοντας λόγο για «μια στιγμή χαράς και ανακούφισης για τις οικογένειές τους και για όλο το έθνος», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να εξασφαλίσει την απελευθέρωση όλων των ομήρων μετά την Χαμάςυποσχέθηκε απόψε να δράσει «με αποφασιστικότητα» για να φέρει πίσω όλους τους ομήρους που παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Νετανιάχου εξέφρασε ικανοποίηση για την επιστροφή στο Ισραήλ έξι ομήρων νωρίτερα σήμερα κάνοντας λόγο για «μια στιγμή χαράς και ανακούφισης για τις οικογένειές τους και για όλο το έθνος», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να ενεργεί με αποφασιστικότητα, προκειμένου να φέρει όλους τους ομήρους μας πίσω στα σπίτια τους», τόσο τους ζωντανούς όσο και τους νεκρούς, πρόσθεσε.

Το Ισραήλ καθυστέρησε την απελευθέρωση 600 και πλέον Παλαιστινίων σε αντάλλαγμα για τους έξι ομήρους που απελευθερώθηκαν σήμερα από τη Χαμάς.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απειλή επίθεσης κατά Ισραήλ σε περίπτωση πλήγματος σε ιρανικές υποδομές

Ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν προειδοποίησε ότι η χώρα θα απαντήσει σε κάθε επίθεση στις υποδομές της, στοχεύοντας και το Ισραήλ αν χρειαστεί, εν μέσω αυξανόμενης έντασης με τις ΗΠΑ.
μαχητικό F35 αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Νετανιάχου ζητά από τις ΗΠΑ να μην πουλήσουν F-35 στην Τουρκία

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τις ΗΠΑ να μην πουλήσουν F-35 στην Τουρκία, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα διαταράξει την ισορροπία στη Μέση Ανατολή. Η δήλωση έγινε παραμονή της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Χριστιανικά χωριά Λιβάνου θέλουν προσάρτηση στο Ισραήλ

Ο Νετανιάχου δήλωσε στο Fox News ότι χριστιανικά χωριά στο νότιο Λίβανο ζήτησαν να ενταχθούν στο Ισραήλ για προστασία από τη Χεζμπολάχ, σημειώνοντας ότι το Ισραήλ υπερασπίζεται τους χριστιανούς στην περιοχή.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ισραηλινός στρατός υπόσχεται σκληρή απάντηση στη Χεζμπολάχ

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού τόνισε πως ο στρατός θα δράσει αποφασιστικά κατά της Χεζμπολάχ, αν παραβιαστεί η εκεχειρία, καλώντας τον λιβανικό στρατό να απομακρύνει τη Χεζμπολάχ και τις υποδομές της από την περιοχή.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Να μην ακυρώσει το Ισραήλ τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Ο Ερντογάν τόνισε ότι χωρίς την υποστήριξη των χωρών της περιοχής, οι ειρηνευτικές προσπάθειες στη Μέση Ανατολή δεν θα πετύχουν, ενώ κατηγόρησε το Ισραήλ για προσπάθεια υπονόμευσης της συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν.