ΓΔ: 2056.39 1.02% Τζίρος: 208.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κυβερνητικό κτίριο Καΐρου
Άποψη κυβερνητικού κτιρίου στο Κάιρο, Αίγυπτος, με χαρακτηριστικούς φοίνικες και νεοκλασική αρχιτεκτονική.

Αίγυπτος: 10 νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στο Κάιρο

Ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην λαϊκή συνοικία Κερντάσα στην επαρχία Γκίζα, ενώ τα σωστικά συνεργεία αναζητούν αγνοούμενους στα ερείπια.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίσθηκαν κατά την κατάρρευση κτιρίου στην περιφέρεια του Καΐρου, μετέδωσε η κρατική εφημερίδα Al-Akhbar Al-Youm.

Ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην λαϊκή συνοικία Κερντάσα στην επαρχία Γκίζα, ενώ τα σωστικά συνεργεία αναζητούν αγνοούμενους στα ερείπια.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η έκρηξη φιάλης υγραερίου προκάλεσε την κατάρρευση του κτιρίου. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα.

Ο οικοδομικός κανονισμός εφαρμόζεται κατά άνισο τρόπο στην μεγαλούπολη των 26 εκατομμυρίων κατοίκων που έχει γνωρίσει πλήθος πολύνεκρων καταρρεύσεων κτιρίων τα τελευταία χρόνια οι οποίες οφείλονται στην κακή κατάσταση των κατασκευών και τις παραβιάσεις των κανόνων δόμησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος και Rosatom υπέγραψαν συμφωνία για τον σταθμό Ελ-Ντάμπαα

Η Αίγυπτος υπέγραψε συμφωνία με τη Rosatom για πυρηνικό καύσιμο και τεχνική συνεργασία στον σταθμό Ελ-Ντάμπαα, κατά την τελετή τοποθέτησης του δοχείου πίεσης του πρώτου αντιδραστήρα παρουσία Σίσι και Πούτιν.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-ΟΗΕ: Κοινή τοποθέτηση για το ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ για τη Γάζα

Εννέα χώρες, ανάμεσα στις οποίες οι ΗΠΑ και κράτη της Μέσης Ανατολής, στηρίζουν το ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ για το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Τερματισμού της Σύγκρουσης στη Γάζα, προσφέροντας προοπτική παλαιστινιακής αυτοδιάθεσης.
Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Αιγύπτου-Τουρκίας στην Άγκυρα

Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ Μπαντρ Αμπντελάτι επισκέφθηκε την Άγκυρα και συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν. Συζήτησαν διμερείς σχέσεις, θέματα Γάζας, Συρίας, Λιβύης, εμπορίου και προετοίμασαν ανώτατη σύνοδο το 2026.
Επίσημη τελετή συμφωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Έκτη τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για Διασπορά υπό το «ΝΟΣΤΟΣ»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Λοβέρδος συμμετείχε στην 6η τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για θέματα Διασποράς στη Λεμεσό, όπου συζητήθηκε η ενίσχυση συνεργασίας σε πολιτισμό και εκπαίδευση για τους απόδημους.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΔΙΕΘΝΗ

Έκτη τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου για Διασποράς

Η Υπηρεσία Ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών παρέχει επίσημη πληροφόρηση σχετικά με τις δραστηριότητες και τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας στον τομέα των διεθνών σχέσεων.