ΓΔ: 2062.73 1.10% Τζίρος: 220.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σιδηρούς Θόλος Ισραήλ
Λήξη συναγερμού στο Ισραήλ καθώς αναχαιτίστηκε η νέα ιρανική επίθεση με πυραύλους και drones.

Επίσημη επιβεβαίωση από το Ισραήλ ότι σκότωσε τον Χανίγια τον Ιούλιο

Το Ισραήλ δολοφόνησε τον κορυφαίο ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στο Ιράν το περασμένο καλοκαίρι, επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας Ισραήλ Κατζ.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ επιβεβαίωσε τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη το καλοκαίρι, αποκαλύπτοντας την έκταση των επιχειρήσεων των υπηρεσιών της χώρας.

Το Ισραήλ δολοφόνησε τον κορυφαίο ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στο Ιράν το περασμένο καλοκαίρι, επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας Ισραήλ Κατζ.

Τα σχόλια του Κατζ φάνηκε να σηματοδοτούν την πρώτη φορά που το Ισραήλ αναγνωρίζει τη δολοφονία του Χανίγια, ο οποίος πέθανε σε έκρηξη στην Τεχεράνη τον Ιούλιο. Το Ισραήλ εκτιμήθηκε ευρέως ότι βρισκόταν πίσω από την έκρηξη, αλλά οι ηγέτες του μέχρι σήμερα είχαν μόνο υπαινιχθεί την εμπλοκή του χωρίς να την παραδεχθούν.

Σε ομιλία του τη Δευτέρα, ο Κατζ σημείωσε επίσης ότι το Ισραήλ έχει σκοτώσει και άλλους ηγέτες της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, έχει βοηθήσει στην ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ της Συρίας και έχει καταστρέψει τα αντιαεροπορικά συστήματα του Ιράν. Τώρα, το Ισραήλ επικεντρώνεται στους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας.

«Θα χτυπήσουμε τις στρατηγικές υποδομές (των Χούθι) και θα κόψουμε το κεφάλι της ηγεσίας», είπε. «Ακριβώς όπως κάναμε στον Χανίγια, τον (Γιαχία) Σινουάρ και τον (Χασάν) Νασράλα στην Τεχεράνη, τη Γάζα και τον Λίβανο, θα το κάνουμε στη Χοντέιντα και τη Σαναά», είπε, αναφερόμενος στους ηγέτες της Χαμάς και της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν σε προηγούμενες ισραηλινές επιθέσεις.

symbol
00:00
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ-ισραηλινό πλήγμα: Καταδικάζει ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ

Ο Κιρ Στάρμερ καταδίκασε τις ισραηλινές επιθέσεις στο Κατάρ κατά ηγετών της Χαμάς, τονίζοντας πως απειλούνται με περαιτέρω κλιμάκωση. Ζήτησε άμεση κατάπαυση πυρός, απελευθέρωση ομήρων και ενίσχυση ανθρωπιστικής βοήθειας
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι μεταξύ των θυμάτων δεν περιλαμβάνονται οι ηγέτες της

Πέντε μέλη της Χαμάς, ανάμεσά τους και ο γιος του ηγέτη Χαλίλ αλ Χάγια, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Ντόχα. Η Χαμάς δηλώνει ότι η ηγεσία της στο Κατάρ επέζησε της
Ερείπια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Αμπάς: Η ισραηλινή επίθεση στο Κατάρ απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα

Ο Μαχμούντ Αμπάς εξέφρασε έντονη ανησυχία για την ισραηλινή επίθεση κατά αξιωματούχων της Χαμάς στο Κατάρ, κάνοντας λόγο για απειλή στην περιφερειακή ασφάλεια και παραβίαση του διεθνούς δικαίου.