ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία Βραζιλίας

Κινέζοι εργάτες δούλευαν υπό συνθήκες «σκλαβιάς» στη Βραζιλία

Οι εργάτες έχτιζαν ένα εργοστάσιο για την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD στο Camacari στη βορειοανατολική πολιτεία Bahia της Βραζιλίας.

Βραζιλιάνοι εισαγγελείς ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι διέσωσαν πάνω από 160 Κινέζους πολίτες από «συνθήκες δουλείας».

Οι εργάτες έχτιζαν ένα εργοστάσιο για την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD στο Camacari στη βορειοανατολική πολιτεία Bahia της Βραζιλίας.

Από τον Νοέμβριο, το υπουργείο Δημοσίων Έργων της Bahia δήλωσε ότι είχε εντοπίσει «163 εργαζόμενους που φαινόταν να βρίσκονται σε συνθήκες σκλαβιάς».

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι κρατήθηκαν σε «ανησυχητική κατάσταση επισφάλειας» και υποβλήθηκαν σε «εξευτελιστικές συνθήκες εργασίας».

«Σε ένα από τα καταλύματα, οι εργαζόμενοι κοιμόντουσαν σε κρεβάτια χωρίς στρώματα και δεν είχαν ντουλάπες για τα προσωπικά τους αντικείμενα, τα οποία αναμειγνύονταν μαζί με προμήθειες τροφίμων», ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι υπήρχε μόνο μία τουαλέτα για κάθε 31 εργαζόμενους.

Το υπουργείο δήλωσε επίσης ότι υποψιάζεται ότι είχε συμβεί «καταναγκαστική εργασία», καθώς τα διαβατήρια των εργαζομένων είχαν κατασχεθεί και το 60% του μισθού τους είχε παρακρατηθεί.

Η δήλωση ανέφερε ότι όσοι εγκαταλείψουν τις δουλειές τους θα αναγκαστούν να πληρώσουν την εταιρεία για τα αεροπορικά τους εισιτήρια από την Κίνα και το εισιτήριο επιστροφής τους.

Η βραζιλιάνικη θυγατρική της BYD ανέφερε σε δήλωσή της ότι είχε «διακόψει άμεσα» μαζί με την Jinjiang Construction Brazil, το συμβόλαιο με τον εργολάβο που ήταν υπεύθυνος για τις εργασίες στο εργοτάξιο, και «μελετά άλλα κατάλληλα μέτρα».

Η θυγατρική δήλωσε ότι «δεν ανέχεται παραβιάσεις του βραζιλιάνικου νόμου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». Είπε ότι είχε αναθεωρήσει τις συνθήκες στο χώρο και είπε στους εργολάβους ότι έπρεπε να γίνουν «προσαρμογές». Είπε ότι είχε μεταφέρει αμέσως τους 163 εργαζόμενους για να μείνουν σε ξενοδοχεία στην περιοχή προς το παρόν.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Μία ώρα στάση εργασίας στο Μπεν Γκουριόν φέρνει χάος στο αεροδρόμιο

Ξαφνική στάση εργασίας στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν προκάλεσε αναστάτωση εν μέσω τουριστικής περιόδου, με διακοπή αφίξεων από τις 14:00 και σταδιακές αναχωρήσεις, ενώ πολλές πτήσεις επέστρεψαν στους προορισμούς τους.
Τρένο εκτροχιασμένο συμβάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Τέσσερις εργαζόμενοι σοβαρά τραυματισμένοι από υπερταχεία

Τέσσερις εργαζόμενοι έχασαν τις αισθήσεις τους όταν παρασύρθηκαν από τρένο κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης κοντά στο Τόκιο. Οι διασώστες βρήκαν τρεις εγκλωβισμένους κάτω από το τρένο και έναν στην αποβάθρα, χωρίς ζωτικά σημεία.
Σημαία Βραζιλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία στη Βραζιλία: 23 νεκροί από σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό

Τουλάχιστον 23 νεκροί στην Ιπιράνγκα, Παρανά, Βραζιλίας, μετά από μετωπική σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο που μετέφερε άτομα με αναπηρίες. Το φορτηγό μπήκε στο αντίθετο ρεύμα προκαλώντας το δυστύχημα.