ΓΔ: 2015.51 1.44% Τζίρος: 255.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Ο στρατός των ΗΠΑ σκότωσε δυο μέλη του ΙΚ σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία

Τα μέλη του ΙΚ επέβαιναν σε φορτηγό που μετέφερε όπλα στην επαρχία Ντέιρ Εζούρ, που ως την πτώση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έλεγχαν δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης και της Ρωσίας.

Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε αεροπορική επιδρομή στη Συρία, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν δυο μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και τραυματίστηκε τρίτο.

Τα μέλη του ΙΚ επέβαιναν σε φορτηγό που μετέφερε όπλα στην επαρχία Ντέιρ Εζούρ, που ως την πτώση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έλεγχαν δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης και της Ρωσίας, όταν έγιναν στόχος της επιδρομής, διευκρίνισε μέσω X το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Συρία: Ο Τραμπ δηλώνει εμπιστοσύνη στον Άχμεντ αλ Σάρα

Ο πρώην τζιχαντιστής και μεταβατικός πρόεδρος της Συρίας, Άχμεντ αλ Σάρα, επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο και συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ, οδηγώντας σε προσωρινή άρση κυρώσεων, χωρίς το συνηθισμένο πρωτόκολλο επισκέψεων.
Αχμέντ αλ-Σαράα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σύρος πρόεδρος Αχμέντ αλ Σάρα στη Ουάσινγκτον στις 10 Νοεμβρίου

Ο σύρος πρόεδρος Άχμεντ αλ Σάρα θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον στις 10 Νοεμβρίου για συνομιλίες με τον Ντόναλντ Τραμπ, με θέμα τη συμμετοχή της Συρίας στην αντιτζιχαντιστική συμμαχία. Είναι η δεύτερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ φέτος.
Ο Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σύρος πρόεδρος Άχμαντ αλ Σάρα επισκέπτεται Ουάσινγκτον τον Νοέμβριο

Ο Σύρος πρόεδρος θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, όπως αποκάλυψε ο Αμερικανός απεσταλμένος Τομ Μπαράκ, ελπίζοντας ότι ο Άχμαντ αλ Σάρα θα ενταχθεί στη συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αχμεντ Σάρα θα επισκεφθεί σύντομα την Ουάσινγκτον ως πρόεδρος της Συρίας

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Αχμεντ Σάρα, θα επισκεφθεί σύντομα την Ουάσινγκτον, όπου θα συζητηθεί η πιθανή ένταξη της Συρίας στη συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους.